I forbindelse med Folkehelseuka skal Johan Kaggestad holde et foredrag om fysisk aktivitet og mental helse. 

- Johan Kaggestad er en sportskommentatorer som har gitt sykkelidretten et lite løft, med tanke på at han har vært sportskommentatorer for blant annet Tour De France, sier Marit Rudshagen.

Kaggestad er en kunnskapsrik mann, med tidlig erfaring som friidrettsutøver, vært trener på elitenivå og har en sønn som har vært en av Norges beste syklister.

- Denne kvelden er ikke noe toppidretts opplegg, et foredrag for alle. Han har skrevet to bøker «gå» og «Fra null til hundre». Boka «gå» går ut på at det er bare å sette på seg skoa å gå en tur, det er ikke noe annet du trenger for å bedre helsa di, og det er noe vi alle trenger, sier Rudshagen.

Folkehelseuka handler om all helse, ikke bare fysiskhelse, men også mental helse. 

- Alt som er trivselstiltak i en kommune er folkehelse. Alt fra arbeidsplasser, gode veier, fritidsaktiviteter, god natur, topptur, treningssenter, bowling, musikk og kino. Alt du gjør er folkehelse, for har du ikke noe å drive med, så har du ikke noe helse heller, sier Rudshagen.

Kaggestad kommer til Rådhuskinoen på Flisa 3. mai, klokken 18.00. Foredraget varer i cirka halvannen time, og inngang koster 100 kr.