Etter en meget god sesong i fjor, ble Joachim Aurland tatt ut på «Team Veidekke Innlandet», et team i regi av Norges Skiforbund.

Til helga er det nasjonal sesongåpning på Beitostølen. Beitosprinten arrangeres fra 17. til 19. november.

Sesongoppkjøringen har dessverre ikke gått som planlagt for vårt unge langrennstalent. 

- Status er at jeg skulle ønske jeg hadde litt bedre tid! Jeg er veldig mye bedre enn jeg var for to måneder siden, så om jeg har like stor progresjon fra nå til januar  - håper jeg at det kan bli veldig bra. Jeg sleit veldig med sykdom i vår og sommer, så opererte jeg i august, og etter det har jeg fått trent som ønsket, forteller Aurland.  

- håper å prestere bedre enn i fjor

Først på programmet er altså Beitosprinten, så er det Gålå neste helg igjen. Så blir det neste Skandinavisk cup i Finland i desember, før en ny runde Skandinavisk cup i Sverige i januar. Deretter er det NM på Gåsbu midt i januar neste år. 

- Nå på forsesongen håper jeg bare å gå meg i god form, og få til noen renn der jeg føler jeg er tilbake. Så etterhvert håper jeg at jeg presterer enda bedre enn ifjor, det er noe jeg både tror og håper at jeg kan få til! Spørsmålet er om jeg rekker å prestere tidlig nok, til å komme meg med til U23-VM i Sveits - men jeg skal gjøre mitt beste. Jeg håper jeg får det til, selv om jeg skulle ønske jeg hadde hatt en enda bedre treningsommer, sier Aurland.