• STØTTEAPPARATET: Ettersom Joachim Aurland ikke er med på noe team, så er pappa Dan Eigil Aurland en viktig person i støtteapparatet, sammen med mamma Elin.

En meget sterk prestasjon, med tanke på at de han konkurrerer med, kan være opptil 3 år eldre. Joachim er også eneste løper som står utenfor et lag, og har "kun" sine foreldre, Elin og Dan Eigil, og lokale sponsorer, som sitt støtteapparat. 

Sesongen som første års senior, har så langt vært meget bra, med flere gode resultater i både Norgescup og Skandinavisk cup. Det aller sterkeste resultatet kom på Lillehammer 10.desember, hvor han kom på 3.plass i 10 km fri teknikk i Skandinavisk cup!

Joachims gode resultater i år, har selvfølgelig blitt lagt merke til i langrennsmiljøet:

- Etter Lillehammer fikk han tips fra rekruttlandslagstrener Anders Bystrøm om å reise til Skandinavisk cup i Lahti og "vise form", da ville han være i diskusjonen for uttak til VM, på lik linje med løpere fra de forskjellige team. Vi fikk god hjelp fra Hedmark Skikrets til planlegging og koordinering til de viktige uttaksrennene. Det er 5 jenter og 7 gutter som er tatt ut, og Joachim er den eneste som står utenfor et team/landslag, jeg er kjempeimponert over den jobben han har gjort helt alene med treningsarbeid og opplegg, sier pappa Dan Eigil Aurland.

skal gå 2 av 3 distanser

Det er totalt 3 distanser som skal gjennomføres: klassisk sprint, 15 km fri teknikk og 30 skiathlon (skibytte). Joachim skal gå de 2 første distansene og er klar på at han reiser for å prestere:

- Jeg er veldig usikker på hva jeg kan forvente, men jeg drar dit med ambisjoner om å kjempe med de beste. Er også litt usikker siden det er i høyden, da jeg har ikke vært noe særlig i høyden, mens mange av de jeg konkurrerer mot, vet hva de går til. Jeg skal uansett gjøre det jeg kan for å gå fortest mulig hvert fall! Senker ikke skuldra og sier meg fornøyd med å bli tatt ut, jeg skal gjøre det jeg kan for å prestere best mulig på andre siden av dammen, sier en offensiv Joachim Aurland.

Noen ville kanskje si seg fornøyd bare med å bli tatt ut til VM, men ikke Joachim:

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg ble tatt ut til VM, og jeg har jobbet steinhardt for å vise at fjoråret var en miss gjennom sommeren og høsten. Og jeg er veldig glad i dag for at det har gitt resultater, smiler Aurland.

vm går i høyden

Under Skandinavisk cup i Lahti i helga som var, kom Joachim til kvartfinalen i sprint fri teknikk og på 15 km klassisk ble det en 30.plass, bare slått med 1.26 min av vinneren Iivo Niskanen som går verdenscup for Finland. En samlet vurdering av sesongen så langt, gjorde altså at Joachim ble tatt ut til VM i USA: 

- Mesterskapet i Park City går i høyden på cirka 1.800 meter, og troppen har avreise til USA allerede 20. januar for å akklimatisere seg. På grunn av høydeproblematikken har vi en viktig oppladning frem mesterskapet, men ser dette som en investering, utvikling og erfaring for utøverne, sier rekrutteringslandslagstrener Anders Bystrøm.

Mesterskapet finner sted 31. januar til 4. februar i Park City i Salt Lake City i USA, der vinter-OL ble arrangert i 2002.

Konkurranseprogram

31. januar: Sprint, klassisk

2. februar: 15 km fri teknikk

4. februar: Skiathlon 30 km

Vi ønsker Joachim masse lykke til i VM!