Joachim Aurland har i helga gått 3 løp, og var nære på å gjøre det veldig bra i sprinten på lørdag. 

Helga startet med 15 km fri teknikk på fredag, og det endte med 27. plass, 1.26,9 bak vinneren Daniel Stock fra Norge. 

Lørdag var det sprint som stod på programmet, og i prologen ble Joachim nr. 11 - 2.31 bak prologvinner Emil Johansson fra Sverige. 

I kvartfinalen ble det 5. plass, 1.91 bak vinneren og dermed var det over og ut i sprinten. 

ble påkjørt på sprinten

På søndagens 15 km klassisk slet hele laget med trå ski, og det endte med 48. plass for Joachim, 2.12,5 bak vinner Hakola fra Finland. 

- Denne helgen var litt bedre enn tidligere, men litt uflaks ødela for det som kunne reddet forsesongen. På fredag gikk jeg ett greit skøyteløp og det var litt bedring fra tidligere i år - men fortsatt ett stykke bak ønsket. Lørdag hadde vi sprint hvor jeg gikk en god prolog, men var uheldig og ble kjørt ned i kvartfinalen, hvor jeg selv mener jeg kunne gjort det veldig bra til slutt. På søndag slet hele laget med litt for trå ski til å kjempe om de store plasseringene, forteller Aurland. 

- litt som forventet og fryktet

Sesongstarten har ikke vært som ønsket, etter dårlig oppladning grunnet operasjon. 

- Alt i alt en veldig kjedelig sesongstart, men litt som forventet og fryktet. Jeg håper nå med en god treningsperiode at det virkelig kan løsne snart, føler jeg har fått gått en del konkurranser og hardøkter som gjør at jeg er klar til å bite fra meg på nyåret, sier en optimistisk Aurland.