• BRONSEPLASS: Joachim Aurland overrasket i alle fall seg selv i lørdagens 10 km fri teknikk og ble nr 3, bare 4.9 sek bak Tord Asle Gjerdalen på 2.plass.

Dagens løp i Skandinavisk cup, inngikk også i Norgescupen.

Joachim Aurland ble nr. 3 i et meget sterkt startfelt, 12.9 sekund bak vinneren, Daniel Stock og bare 4.9 sekund bak et så sterkt navn som Tord Asle Gjerdalen! Joachim slo sterke løpere som Nicklas Dyrhaug og Iivo Niskanen fra Finland. 

- Dette er nok noe av det aller beste han noensinne har gjort, utbrøt en stolt pappa, Dan Eigil Aurland. 

Det var over 220 deltagere på startstreken i dag, og dette er de nest beste skiløperne i verden. En meget sterk prestasjon fra Aurland som representerer Kjellmyra IL.

Langrennsløperen selv, var litt mer nøktern, enn både far og undertegnede:

- I dag var jeg veldig heldig med forholdene og det hjalp med endel plasser vil jeg tro. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan kroppen føltes og hvordan jeg fullførte rennet. Uansett morsomt å komme på pallen, selv om jeg ikke ville vært der med like forhold for alle, sier en meget beskjeden Aurland.

gruer seg til 30 km

Søndag er det 30 km klassisk og fellesstart:

- Jeg gruer meg mye til 30 km, mest grunnet startposisjon. Det vil bli veldig vanskelig å gå seg opp, så det blir kjedelig, men skal gjøre det jeg kan for å komme så høyt som mulig, sier Aurland. 

Det blir moro å følge unge, lovende Aurland framover. Lørdagens prestasjon kommer nok veldig høyt på lista over de beste prestasjonene fra en lokal langrennsløper gjennom historien.