• FORTSATT LITT ROT: Heidi Sørlie og Janne-Mari Negård i en del av butikken der det fortsatt står igjen litt jobb. Men de er like blide!

På torsdag morgen under Solør Martn, starter en ny epoke for Janne-Mari Negård og hennes kollegaer i Gullsmed Janne-Mari. Torsdag er det klart for åpning av ny butikk i lokalene etter Marikken, og de siste forberedelser er godt i gang. Det er planlagt åpningsdag med kaffe og kaker, ryddesalg og mulighet for å gjøre mange gode kupp.

Hva er årsaken til at dere etter mange år på samme sted, nå velger å flytte?

- Beliggenhet, ene og alene. Selv om Flisa er et lite sted, så teller fortsatt beliggenhet mye, sier Negård.

kongelig hof-leverandør

Butikken har levert til dronning Sonja, men hun er ikke ventet til årets Solør Martn, får vi vite.

- Ettersom Hof IL har plassen ved siden av oss under martn, så er vi fortsatt "Hof-leverandør", ler gullsmeden.

Med over 30 års erfaring i bransjen, fordelt på tre gullsmeder, så er det ikke mange som har mer erfaring innen faget. I løpet av årene har det også blitt mye som skal flyttes på.

- Det var mye mer enn forventet som skulle flyttes og nå har vi hatt en ordentlig ryddesjau. Det blir som sagt ryddesalg og vi gleder oss, sier Negård.

det viktigste er ikke å være størst

Mange har spurt om de nå får større butikk og mer å boltre seg på.

- Det viktigste for oss er at vi får en butikk som det er hyggelig å komme innom, det skal være en "varm" butikk med gode opplevelser, tenker Negård.

Atmosfæren bærer preg av at de er i innspurten, noen maler, noen rydder og flytter på ting og det skal fortsatt skje mye før åpningen.

- Vi blir ferdige til åpningen, og gleder oss til å ta i bruk butikken og verksted, som nå blir 100% til vårt bruk, avslutter Negård.