-Vi vet at mange ferske jegere synes det er vanskelig å finne tilgjengelig jakt, og mange opplever veien fra teori til praksis lang. Tidligere har jegerferdighetene gått i arv i generasjoner blant familie og venner, men slik er det ikke nødvendigvis lenger, sier kommunikasjonsrådgiver i NJFF, Håvard Skjerstad Andersen.

Inviterer til introjakt

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) vil at alle nye jegere enkelt skal finne muligheter i hele Norge. Introjakt er en serie med arrangerte jaktturer, der alle med jegerprøven kan bli med. Det er et rimelig og tilgjengelig tilbud som er med på å senke lista for å komme seg ut på jakt. Introjaktene er også for jegere som ønsker å prøve ut flere og nye jaktformer.

-Det er lett å komme seg på jakt for alle som vil. Har du tatt jegerprøven, men enda ikke kommet deg på jakt så er det i høst hele 350 introjakter du kan bli med på, fortsetter Andersen.

Lærer jakt i noen av Norges beste terreng

- I år kan du bli med på rypejakt, harejakt, villreinjakt, revejakt, skogsfugljakt, hjortejakt og mye mer. Felles for alle arrangementene er at du får grundig gjennomgang, før du drar ut på jakt med erfarne guider. Flere av introjaktene foregår i landets beste terreng, og med deg har du spesialister fra våre lokale jegerforeninger. Dette et unikt tilbud som foregår i trygge og velorganiserte rammer. Dette er noe av det beste NJFF har å by på, sier Andersen.

 For å bli med på introjaktene må du ha jegerprøven i lomma og egen børse. Du må også ha skutt litt med denne på forhånd. Mange av tilbudene er gratis, eller har kun en symbolsk kostnad.

- Man må vite hvordan børsa går, før man skyter mot levende vilt. De fleste introjaktene har dette som forutsetning. Ellers er det bare å melde seg på, oppleve jakta fra sin beste side og bli en bedre jeger, avslutter Andersen. 

Introjaktene avholdes høsten 2018 og mottar støtte fra Miljødirektoratet.

LOKALE TILBUD

Også Åsnes JFF inviterer til introjakt i høst.

- Ja, vi har noen introjakter i løpet av høsten. Til nå så har vi kjørt bukkejakt (rådyr), her har det til sammen vært med 15 ulike personer på fem kvelder. Dessverre ingen bukk felt, men flere har sett/hatt bukk på post. Vi kommer til å kjøre introjakt på rådyr i løpet av høsten, men det er ikke satt noen eksakt dato ennå. Dette må tilpasses elgjakta litt, men i løpet av november kommer det nok til å bli første gangen i alle fall. Så skal vi ha gåsejakt – 8/9 og 22/9. Her er det Frøydis Moen og Elisabeth Venberget som står bak og ta gjerne kontakt direkte med de, forteller leder i Åsnes JFF, Tove Lisbeth Finstad.