• APP: Nå kan du laste ned app'en «Too Good To Go». Du betaler i app'en og henter varene i butikken.

«Too Good To Go» er kjent over hele landet, men Ivar The Cakemaker er den første i vårt distrikt som kommer med dette tilbudet. 

Det går enkelt ut på at bakern selger overskuddsmaten rimelig rett før stengetid, noe som gir redusert matsvinn og samtidig er bra for miljøet og samfunnet. 

Ivar Bakke startet opp 18. mai og «forundringspakkene» som han kaller det, gikk unna allerede første dagen.

- «Forundringspakken» koster 49 kroner, og det er i alle fall halv pris i forhold til utsalgspris. Første dagen la vi ut 5 pakker og de ble solgt i løpet av to timer, smiler Bakke.

først i distriktet

Ivar The Cakemaker er først ute i vårt distrikt med dette tilbudet, men det finnes over hele landet. Det nærmeste tilbudet ellers, finnes på Skarnes - mens hverken Elverum eller Kongsvinger har foreløpig.

- Konseptet er ganske enkelt, men du må laste ned app'en «Too Good To Go» på din mobil eller nettbrett, dette er gratis. Deretter må du registrere en bruker og registrere kortet du skal betale med, dette gjør du bare en gang. Deretter er det bare å bestille, betale og hente hos oss, forklarer Bakke. 

Varene hentes i butikken et kvarter før stengetid. 

Tilbudet gjelder kun for de som har app'en. iSolør har lastet ned app'en og foretatt et kjøp for å teste, og vi kan bekrefte at det er en enkel og grei teknisk løsning. 

bakgrunn for «too good to go»

Pressesjef i «Too Good To Go» Sophie Wiik forteller hvorfor de startet opp.

- I Norge kaster vi over 360.000 tonn god og spiselig mat i året. Dette er et skremmende høyt tall som vi i «Too Good To Go» ønsker å gjøre noe med. Etterspørselen etter grønne løsninger er stadig større, og forbrukerne fokuserer mer og mer på miljøhensyn og CO2. TGTG er derfor løsningen til både forbrukeren som ønsker å skåne miljøet, studenten som vil spare penger og kokken, som av respekt for faget sitt, ikke har lyst til å kaste mat, forteller Wiik.  

- «Too Good To Go» er en god og brukervennlig app/nett-basert tjeneste som bidrar til å redusere matsvinn. Med konseptet vårt kan butikker, hoteller, restauranter, kantiner og bakerier selge ferdiglaget mat og dagsferske varer som ellers ville ha blitt kastet mot slutten av dagen. Overskuddsmaten selges billig og forhåndsbetales via appen eller nettsiden og hentes av kunden 10-20 minutter før/etter stengetid. Det er enkelt, billig og miljøvennlig, sier Wiik.