• SAMLING PÅ BJORLI: Espen Isaksætre har mange jern i ilden. Her fra Team#-samling på Bjorli. (Foto: Hege Holltrø).

Etter å ha kjørt 6 EM-runder endte Espen Isaksætre Motorsport på en 7. plass totalt i klassen Super1600.

- Super1600 er en klasse i utvikling. Denne sesongen har de profesjonelle temaene dominert klassen, og det har blitt vanskelig for oss som er amatører å henge med. Små detaljer og innstillinger får store konsekvenser når nåløyet er så trangt, og småting justeres hele tiden for å gjøre bilen så optimale å kjøre som mulig, sier Isaksætre.

Teamet har stått på sent og tidlig for at Espen skal stille best mulig forberedt til konkurransene. Driften er basert på dugnadsinnsats, der alle som er med i teamet jobber på frivillig basis og helt uten lønn.

- Likevel har vi flere omganger og løp med gode resultater som vi ser tilbake på med glede, og en 7 plass viser også at vi er blant de aller beste av de som ikke tilhører noe fabrikkteam. Noe vi selvfølgelig er veldig fornøyde med, og vi tar med oss 2. plassen fra Portugal som sesongens beste resultat, forteller Isaksætre

Neste års planer

Vegen videre er ikke spikret ennå, men teamet jobber mot en ny EM-sesong i klassen Super1600. Det kommer an på sponsorer og apparatet rundt.

- Håpet og drømmen er å klare og få nok sponsorer på laget slik at vi har mulighet for å kjøre mest mulig bil, men også konkurransetrening. Vi jobber mot å kjøre full sesong i EM, men også for å få med oss mest mulig løp i NM for å stille sterkt rustet, sier Isaksætre.

Parallelt med dette skjer har Espen også mange jern i ilden. Han har nylig inngått et samarbeid med Team#. Team# er en ungdomssatsning for Møre og Romsdal fylkeskommune innen trafikk, utviklet av Norsk Senter for Trygt Vegarbeid AS.

Team# har som mål å bidra til og redusere den potensielle ulykkesrisikoen blant ungdom. Ikke bare er dette er ærefullt oppdrag, men noe som også harmonerer godt med Espens jobb som trafikklærer. Samtidig prøver Espen å lokke flere til å begynne å kjøre på bane.  

Tidligere i høst var Espen på Bjorli sammen med 24 ungdommer ifra Team# hvor han først holdt et foredrag før ungdommene skulle kjøre slalåm og deretter kjøre på bane med sine egne biler. Tilslutt fikk alle sitte på en tur med Espen i sin rallycrossbil og det var mange ungdommer som gikk ut av bilen med et smil om munnen.