• VELKOMMEN: Leder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre, ønsker velkommen til fotballskole på Flisa.

Flisa Allianseidrettslag i samarbeid med Flisa fotball, inviterer til TINE fotballskole fredag 11. til søndag 13. august. Det foregår på kunstgresset på SolørRadioen Arena, og TINE fotballskole har 20-års jubileum i år. 

Det blir litt forskjellig opplegg avhengig av alder.

- Vi har valgt å ha kun to dager på for de yngste, da vi erfaringsmessig ser at de blir veldig slitne med tre dager. Så for barn mellom 8 – 14 år starter fotballskolen fredag 11.august kl 1730, mens for barn på 6 og 7 år starter fotballskolen lørdag 12. august kl 1000, forteller leder i fotball yngres i Flisa AIL, Elin Toverud.

Deltagerne er både gutter og jenter, og de kommer fra hele Solør.

- Pr. i dag er det påmeldt 58 barn. Det er både jenter og gutter, og alle aldersklasser er representert. Og veldig gledelig er det at barn fra både Grue, Hof, Kjellmyra og Flisa deltar. Påmeldingsfristen har gått ut, men skulle det være noen som ønsker å delta, så er det fortsatt mulig å melde seg på. Det kan de gjøre ved å sende en mail til post@flisa-ail.no, sier Toverud.

- positivt at a-laget stiller opp

Instruktørene er et viktig element på fotballskolen.

- Flisa fotball A-lag stiller både med trener og noen av sine spillere som instruktører på fredag og søndag.  På lørdag har A-laget egen kamp, så da bruker vi fotball yngres egne fotballtrenere som instruktører. Det er veldig positivt og fint at A-laget støtter opp om denne fotballskolen, det setter vi stor pris på! At de gir litt tilbake til sine balljenter og -gutter, er hyggelig for fotballungene. De yngste må få sine lokale forbilder, og det gjør de ved å få lov til å ha dem som trenere innimellom, og føle at de blir litt kjent med dem. Det kan bidra til en større entusiasme rundt A-lagskampene, som er viktig, forteller Toverud.

I tillegg til det fotballfaglige og sosiale på ei fotballskole, er det også viktig for de unge deltagerne at de får forskjellige utstyr. 

- I år er TINE Fotballskole 20 år og dette feires med å dele ut flotte NIKE drakter i jubileumsgull til deltakerne, i tillegg får de også både sekk og diplom. Idrettslaget serverer lunsj og TINE-drikkeprodukt midt på dagen, samt et mellommåltid med frukt, sier Toverud.

Programmet for helgen ser slik ut:

Fredag 11. august klokka 17.30 - 20.00: Registrering og økt 1

Lørdag 12. august klokka 10.00 - 15.00: Økt 2, lunsj og økt 3

Søndag 13. august klokka 10.00 - 15.00: Økt 4, lunsj, økt 5 og avslutning.

Så da er det bare å glede seg til ei helg med mye fotballmoro på Flisa!