I år er det 10 år siden Eva Halvorsen og Werner Stiefel tok over vertskapet på Kafé Finnskog. Kafeen på sin side har vært i drift helt siden 1992, og dagens vertskap ønsker nå å utvide tilbudet noe. Derfor inviterer de den første fredagen i hver måned til quiz. Med på laget har de fått Thomas Auke.

- Jeg hadde en del quizkvelder hos Kaffelarsen. Det var veldig populært, og særlig om sommeren var det stor trafikk. Der kjørte jeg quizkvelder annenhver uke for det meste, og det er mange som har savnet tilbudet. Derfor er det morsomt å kunne fortsette quizmoroa på Vermundsjøen. Nå hos Kafé Finnskog, sier Auke.

Fornøyd med besøket

Så langt har de hatt svært lite markedsføring av quizkveldene, men de første par kveldene var greit besøkt likevel. Nå håper de at trafikken skal ta seg opp enda mer til sommeren.

- Dette er jo et helt nytt tilbud for Kafé Finnskog. Kafeen har fungert som nettopp kafé, og ikke pub med quiz før. Det tar kanskje litt tid før folk oppdager at det foregår andre ting her. Åpningstidene blir også utvidet i forbindelse med quizkveldene, sier Auke.

Eva Halvorsen kan fortelle om 10 gode år så langt på Kafé FInnskog, og mener at folk i Oslo ofte vet mer om kafeen enn de som bor i Solør. Det er full fart hele året, og naturlig nok er søndagene travlest.

- Besøket varierer selvsagt litt ettersom hvilken årstid det er, men jevnt over er det ganske bra. Vi hadde jo ikke drevet i 10 år om det ikke var liv laga, smiler Halvorsen.

Serverer mat også

Under quizkveldene vil det bli laget pizzabufeet. For åtte år siden prøvde vertskapet å innføre pizza. Den gang fungerte det ikke særlig bra.

- Nei, det ble en helfiasko. Men vi prøvde med pizza på nytt for en stund siden, og nå fungerer det. Tiden er mer moden for pizza her nå, og jeg tror også pubkveldene vil bli tatt godt i mot blant hyttefolket og lokalbefolkningen nå, sier Halvorsen.

Kaffelarsen har som kjent lagt ned virksomheten i denne omgang, men mikrobryggeriet fortsetter å produsere kortreist øl. Dette er å få kjøpt på Kafé Finnskog. Både som fatøl og som flaskeøl.

- Det er mulig å kjøpe meget kortreist øl under disse quizkveldene, og det er plass til mange lag. Premien til beste lag er et gavekort fra Kafé Finnskog, sier Thomas Auke.