Du har helt sikkert en del gamle fotoalbum liggende, men bilder tatt i nyere tid har lett for ikke å havne i et slik. Om du ikke tar forholdsregler kan hele bildearkivet ryke i et tastetrykk. Tor Arne Pedersen vil gjerne lære bort litt av det han kan, og inviterer derfor torsdag til kurs i bildebehandling.

- Kurset vil handle litt om å beskjære og å rette opp bilder. De fleste har noen gamle bilder liggende, og kanskje fra 1970-tallet som de vil fikse opp. Det er greit å ordne opp i bildene før forfallet blir for stort, sier Pedersen.

Ikke minst skal kurset handle om hvordan en bør organisere og sortere bilder. Trygg lagring er nøkkelordet.

- Det er veldig kjedelig om en mister alle bildene i en brann, eller om telefonen blir borte, sier Pedersen.

Opp i skyene

Pedersen ønsker å formidle til folk at det er veldig lurt å laste opp bilder i en sky. Det vil si at bildene lagres digitalt på nettet, og på denne måten vil du alltid ha en backup tilgjengelig.

- Flere slike skyløsninger finnes, men jeg mener vel Dropbox er den beste. Laster du opp bildene dine hit automatisk er du sikret for ettertiden, sier Pedersen.

Kurset vil bli avholdt i lokaler hos Solør videregående skole, og etter første kurskveld 30. mars blir det også kurskvelder 4. april og 6. april.

- Kurskveldene kommer ganske tett på, og målet er nå å bli ferdig før påske slik at folk kan bruke litt av det de har lært i ferien. Dette er et nybegynnerkurs, og er ment for de som ikke kan så gærmie fra før, sier Pedersen.

De som ønsker å melde seg på kurset tar direkte kontakt med Tor Arne Pedersen.