• GRATIS FROKOST: Frokosten serveres på Bjørkheim fra klokka 0900 til 1100 og er ferdig før barnetoget på Flisa setter i gang klokka 1200.

Arrangørene håper også at flere kan bidra med mat, og det må være mat som er klar for servering. Kjøkkenet på Bjørkheim er opptatt av 17. mai komiteen for Flisa skole, så all mat som leveres må være ferdig til servering. De tar gjerne i mot snitter, eggerøre, og annet som måtte passe.

Tanken om gratis 17. mai frokost, kom fra Luisa Arango og Kristian Botten Pedersen i TagYourShoes.

- En av våre ideer i TagYourShoes, er at vi oppfordrer våre kunder til å gjøre en god gjerning for noen. De fire gode gjerningene vi oppfordrer til, er å invitere noen til middag, gi noen et kompliment, få noen til å smile eller gi blomster til noen, sier Luisa Arango.

TagYourShoes holder til på Flisa, og er altså et norsk skomerke med sosialt fokus.

- Vi har allerede hatt grillfest på mottaket på Hovelsåsen, vi har gitt bort blomster til flere sjukehjem og vi hjelper skoler i mitt hjemland Colombia, forteller Arango.

åpen invitasjon

Ideen om å arrangere 17. mai frokost, kom gjennom samtaler om de fire gode gjerningene bedriften ønsker å profilere. 

- Vi ønsker å invitere de som bor alene, eller ikke har så stort sosialt nettverk, til å spise frokost med oss. Samtidig ønsker vi også å vise fram våre 17. mai tradisjoner, til andre som har flyttet til Solør. Dette er åpent for alle i hele Solør, og vi håper mange kommer, smiler Arango.

Under fjorårets 17. mai, inviterte Arango og ektemannen Kristian Botten Pedersen, en fra Syria og en fra Eritrea på frokost, i tillegg til Pedersen far.

- Det var egentlig frokosten i fjor det hele startet med, og vi følte at nå gjør vi faktisk noe som 17. mai burde brukes til. Ikke «bare» gå i tog, men faktisk benytte de verdiene som ligger i 17. mai. Nå tar vi det ett steg videre, og inviterer til gratis frokost for mange, sier Botten Pedersen.

Med på samarbeidet er også Flisa Allianseidrettslag, som stiller Bjørkheim til disposisjon. «Med hjerte for Solør» er også med på laget.

-  Det er mange som har lyst til å være med å bidra, og vi trenger hjelp til både mat og ikke minst være tilstede under frokosten. Vi tar gjerne i mot fra privatpersoner, men skal også høre med lokale bedrifter, sier Arango.

frokosten er ferdig til barnetoget

Frokosten er på Bjørkheim fra klokka 0900 til 1100, og barnetoget på Flisa starter klokka 1200. 

- Det var TagYourShoes som tok kontakt med oss i «Med hjerte for Solør», og dette ville vi veldig gjerne være med på. Dette er jo en fin mulighet for de som er ensomme, til å feire 17. mai med andre. Vi har vært i kontakt med flere som gjerne vil komme, og vi håper jo så mange som mulig kommer, sier Linn Lie Bekken i «Med hjerte for Solør». 

«Med hjerte for Solør» har flere frivillige, som kommer med mat til frokosten.

- Folk er veldig flinke til å bidra, når de blir spurt, og det er forskjellige folk som bidra til forskjellige tiltak. Vi har egne folk som har ansvaret for Våler og Åsnes, men skulle gjerne hatt noen i Grue også - som kjenner folk i Grue, sier Lie Bekken.

Ivar The Cakemaker har bidratt med kaker til frokosten.

Det er ingen påmelding til frokosten, men det oppfordres til å melde sin interesse via arrangementet på Facebook, slik at arrangørene får en pekepinn på hvor mange som kommer. 

Ønsker du å bidra med noe, ta kontakt med en av arrangørene.