Mens Farmen fortsatt går på TV, men innspillingen er ferdig - blir det altså muligheter til å besøke Farmengården lørdag 13. oktober. 

- Det er et samarbeid mellom Hedmark Trafikk, Visit Kongsvinger, Gruetunet og Grue kommune, som gjør at du kan oppleve Farmengården og Finnskogen i høstferien. Det blir shuttlebusser fra Kirkenær sentrum, det er ikke tillatt å kjøre egen bil innover. Du kan få oppleve Farmengården og se hvordan den ser ut, like etter at deltagerne har flyttet ut, forteller Håkon Gjems i Grue kommune. 

5.000 på tilsvarende åpen dag

Tilsvarende opplegg ble gjennomført etter forrige Farmeninnspilling på Sørlandet. 

- I Arendal i fjor var det et tilsvarende arrangement, og der var det 5.000 mennesker innom. Jeg vet ikke om vi kan forvente like mange, men at det kommer mange som har lyst til å se Farmengården er jeg ganske sikker på. I utgangspunktet vil det være mulig å bare møte opp og bli med bussen, men det vil det komme mer informasjon om senere. Vi kan ikke garanterer at alle får plass, så det er mulig det blir en form for påmelding, sier Gjems. 

Opplev markedsplassen på Gruetunet

Det blir en kort guidet tur på gården. 

- Mentor og mentors kone vil være til stede, og ansatte fra Farmen vil fortelle litt om livet på gården. Det vil bli et litt eksklusivt innblikk i hva som har skjedd på gården bak kamera og føle litt på stemningen. Etterpå går bussene ned til markedsplassen som ble spilt inn på Gruetunet, der blir det litt mer tid for de som kommer på besøk. Der kan du oppleve blant annet melkespannholding, tautrekking og alle bodene fra markedsplassen vil også være på plass. Der vil det også bli muligheter for å kjøpe lokal mat, lover Gjems. 

Med premieren på TV rett rundt hjørnet, begynner det å nærme seg Farmen-feber i Grue. 

- Ja, det er stor aktivitet om dagen! Vi må gjøre mest mulig ut av Farmen og være litt på tilbudssiden. Handelsstanden vil kjøre tilbud samme dag, og gjøre et litt ekstra opplegg, sier Gjems.