Landsbyen Flisa er organisert gjennom fire grenderåd. Dette er Hof, Gjesåsen, Hof og Åsnes Finnskog og Flisa. Selv om navnet tilsier at det er et sentrumsprosjekt, avviser Finn Erik Vermundsberget i Hof og Åsnes Finnskog grenderåd at det er slik.

- En del har ikke skjønt at hele kommunen er med på dette prosjektet. Landsbyen Flisa er et veldig bra tiltak. Gjennom det får vi ting til å skje i nærområdene hvor vi bor. En liten økonomisk støtte gjør at vi kan få til ganske store eller viktige prosjekter ute i grendene, sier Vermundsberget.

Kombineres med Innflyttertreff

Én gang i året arrangeres det Landsbyting. I år er arrangementet kombinert med Innflyttertreff. Det betyr at både nye og gamle Åsnes-borgere inviteres inn i Rådhuskinoen Kulturhus fra klokka 16.00 lørdag. Arrangementet er ventet å vare et par timer.

- Landsbyprosjektet gir trivsel i kommunen, og bidrar kanskje også til tilflytting. Her skal grendene presentere seg og hva som skjer i kommunen, og noen foreninger blir også med, sier Vermundsberget.

Under arrangementet skal prisene som Årets Åsnes-ambassadør og Årets bedrift deles ut.

Filmprosjekt om Håkon Banken

Musiker Håkon Banken fra Hof gikk nylig bort, og nå jobbes det med å lage en dokumentarfilm om Håkon. Den skal vi få et innblikk i under arrangementet lørdag.

- Vi har satt av romslig med tid til å fortelle om Håkon Banken og filmprosjektet. De som jobber med filmen kommer for å fortelle, og det blir kjempespennende å høre om hva de jobber med. Vi er også lovet noen smakebiter fra filmen som er i produksjon, sier Øystein Østgaard.

Tommy Michaelsen deltar også på arrangementet, og vil spille noen Banken-låter mot slutten. UKM og Kulturskolen deltar også med noen smakebiter fra det de jobber med for tiden.