• FOLKEHELSEDAG: VITT arrangerte i fjor sin egen folkehelsedag med fotballturnering for brukere og ansatte.

I fjor var det første gang Folkehelseuka ble arrangert i Åsnes og det ble en så stor suksess, at det skal gjentas i uke 18. 

- I fjor kom vi litt sent i gang med planleggingen, men selve gjennomføringen gikk veldig bra likevel. Nå håper vi at enda flere blir med og tar kontakt med oss. Arrangementet eller aktiviteten må være rettet mot folkehelse og åpen for alle. Det er stort sett det eneste kriteriet vi stiller, for at ditt arrangement kan være en del av Folkehelseuka, sier Husberg Aaslie. 

Tanken bak Folkehelseuka, er ikke nødvendigvis å finne på så mye nytt. 

- Vi skal spille på lag med foreninger, lag, bedrifter og næringsliv. Det skal være fokus på Folkehelse den uka og da er det fint om flest mulig kan legge et arrangement eller aktivitet til uke 18. Det er heller ikke tilfeldig at vi velger akkurat denne uka, for det er jo start på topptursesongen 1. mai, sier Husberg Aaslie.

johan kaggestad kommer med foredrag

Alt er ikke helt på plass foreløpig, men det er mye på gang allerede. 

- Vi tenker å kjøre en kinoforestilling, mest sannsynlig blir det en familiefilm som skal vises. Selveste Johan Kaggestad kommer og skal holde et foredrag 3. mai, noe som er allerede spikret. Foredraget handler om boka «GÅ!» som Kaggestad har skrevet selv. Svømmehallen skal være gratis en eller flere dager denne uka. Vi jobber også med et foredrag i forbindelse med psykisk helse, men det er ikke helt på plass foreløpig, forteller Husberg Aaslie. 

Men det er ikke bare kommunen som skal stå for innholdet, her bør flere bidra. 

- Det blir mest sannsynlig egen aktivitetsdag på Kjellmyra. Vi håper også at lag, foreninger, næringsliv og Handelssenteret kanskje kan fokusere på noe, kanskje det kan være rimelig frukt en dag, kanskje kan det være noe tilbud på Intersport f. eks. Vi vil utfordre alle på at de kan bidra med noe innenfor folkehelse, sier Husberg Aaslie.

Folkehelse er heller ikke bare fysisk aktivitet, det er mye mer enn det. 

- Folkehelse er jo et veldig vidt begrep, det er alt fra møteplasser, trygge lokalsamfunn, trivsel i nærområdet. Det er både fysisk og psykisk helse, ja folkehelse er egentlig alt mulig, sier Husberg Aaslie. 

mye aktivitet og mange arrangementer i fjor

I fjor ble altså Folkehelseuka arrangert for første gang, og det var mye som skjedde. 

- I fjor hadde vi åpning ved barnehagene utenfor Rådhuset, som kjørte «Mini-Røris». Det var musikk og liv og røre, og etterpå var det film med Karsten og Petra. Vi har utfordret barnehagene til en type åpningsseremoni i år også. Solør CK åpnet ei løype på Myrmoen, det var Stolpejakten og Turorienteringsgruppa sammen med Idrettsskolen hadde et opplegg på Myrmoen. Det var aktivitetsdag på Kjellmyra og det var åpning av treningsparken på Myrmoen. Det var tautrekkingskonkurranse ved ungdomshuset og VITT hadde egen fotballturnering på Televerksbana. Det var mye som skjedde i fjor, smiler Husberg Aaslie. 

Det ble litt travelt med planleggingen i fjor, så i år har de startet i god tid. 

- Ja, i år har vi allerede startet i februar! Målet er egentlig å videreutvikle det vi allerede har og sette på plass det som egentlig foregår i hverdagen. Det skal lages et eget program som blir tilgjengelig for alle. Dersom dere har et bidrag i forbindelse med Folkehelseuka, ta kontakt med meg innen 19. mars på telefon 916 39036 eller epost gunvor.husbergaaslie@asnes.kommune.no, avslutter Husberg Aaslie.