• VERKSTED: Det blir fortsatt verksted i butikken, her kan du reparere sykkel og andre ting. Dan Eigil Aurland synes det er moro på verkstedet!

Allerede før åpningstid var det lange køer utenfor butikken i 2.etasje på Flisa stormarked. Det er tydelig at en sportsbutikk har vært savnet.

Fungerende butikksjef, Dan Eigil Aurland, var godt fornøyd på åpningsdagen.

- Dette er kjempepositivt! Det har gått over all forventning, både med kunder og varer. Dette ser veldig lovende ut, smiler Aurland.

Et par timer etter åpningen, var det fortsatt lange køer foran kassa - men folk tok det med et stort smil. 

- Det er kjempeartig at kundene synes det er trivelig at vi er tilbake. Det setter vi veldig stor pris på, sier en fornøyd fungerende butikksjef.

nye eiere, nye muligheter

Gresvig Sport AS, som eier Intersport-kjeden, skal nå drive butikken selv. Fredrik Hovland, regionsjef i Intersport AS, var en fornøyd mann på åpningsdagen.

- Veldig artig med så mange folk i dag. Men det er hverdagen som er viktigst, og vi håper nå at mange vil bruke oss framover. Vi skal gjøre det vi kan, både sentralt og med de lokale ansatte, for at kundene vil bruke oss. Det vi ikke har i butikken nå, det kan vi stort sett skaffe på kort tid. Nå har butikken en tung organisasjon i ryggen, og det vil også kundene merke, sier Hovland.

- Vi har nå store muligheter framover, vi kan ikke dekke hele idrettskategorien fra A-Å med varer - men nå kan vi skaffe varene. Vi har større muligheter, både økonomisk og varemessig, sier Aurland.

viktig for stormarkedet også

Tomme lokaler er et dårlig trekkplaster for ethvert senter. Nå er Intersport Flisa på plass igjen og fyller et tomt lokale.

- Ut i fra andre butikker her som jeg har snakket med, så har de bare ventet på at vi skal komme i gang, sier Aurland.

Styreleder i Filsa Allianseidrettslag, Tore Huuse Øwre, var innom med blomster og ønsket lykke til.

- Nå oppfordrer vi i idrettslaget alle til å bruke butikken. Skal vi ha butikker og et blomstrende næringsliv i Solør, må vi faktisk bruke det, oppfordrer Øwre. 

Gina Thoresen Faraas var en mange som var innom på åpningsdagen.

- Jeg håper nå at folk fikk seg en tankevekker da den forrige butikken ble nedlagt.  Da var det i alle fall mange som sa til meg, "så synd butikken ble borte" og at vi ikke har en eneste sportsbutikk på Flisa. Nå har vi alle fått en sjanse til, så da er det bare opp til alle å bruke butikken. Det er kjempebra utvalg, og de kan bestille hvis de ikke har det i butikken. Støtt opp, sier Faraas.

Både regionsjef og fungerende butikksjef kan love mange gode tilbud framover, så da er bare opp til lokalbefolkningen å bruke den reåpnede sportsbutikken.