• SYKEHUSKLOVNENE: Bidrar med forestilling på Grue-festen. Martine Hetland (lengst til venstre) er fra Grue.

Arrangementet og familieforestillingen er gratis, men arrangører håper at alle kan bidra med et matfat, fra sin egen kultur. 

Agnete Bekkesletten er enhetsleder for servicetorg og kultur, og er med i arrangørstaben for festen.

- Vi håper det blir mye liv og røre her denne dagen! Vi har vært så heldige at vi har fått familieforestillingen «Miranda hit», det er Sykehusklovnenes jubileumsforestilling fra i fjor. Marianne Hetland fra Grue, er jo en av de tre Sykehusklovnene! Det er en forestilling som passer for alle aldre, og anbefales på det sterkeste og det er attpåtil gratis. Det er lokale sponsorer som sørger for at våre innbyggere får sett forestillingen gratis, smiler Bekkesletten. 

I tillegg til familieforestillingen, blir det også internasjonalt matbord og aktiviteter. 

- Ja, alt er gratis som sagt. MEN vi håper de som kommer, tar med seg et matfat, og gjerne da fra sin egen kultur! Da kan vi lage et langt mattbord, spise og kose oss, og mingle etterpå. Vi ordner med aktiviteter for barna, og jeg håper at det blir så fint vær, at vi kan sette ut bord og stoler utenfor Rådhuset og få litt feststemning den lørdagen, sier Bekkesletten. 

håper på et par hundre

Hvor mange som kan komme til å dukke opp, er vanskelig å spå.

- Vi har snakket litt om det, men det er vanskelig å si. Ettersom det ikke er påmelding og det er gratis, så burde vi klare et par hundre? sier Bekkesletten. 

I tillegg til Grue kommune, er også NAV Grue med som arrangører. 

Familieforestillingen «Miranda» står altså Sykehusklovnene for. De hadde 15- års jubileum i 2016, og ferier fremdelses med å invitere til en klovneforestilling basert på virkelige historier fra en sykehusklovns hverdag. 

- Dette er en varm, melankolsk og humoristisk familieforestilling basert på noen helt spesielle historier, fortalt fra en sykehusklovns perspektiv. Publikum blir med inn bak lukkede dører på sykehuset g får oppleve klovnens kraft og magiske språk. Vi ønsker at flere barn, unge og voksne skal få smugtitte inn i dette skjulte magisk-realistiske universet hvor klovner, liv og død opererer i tett samspill, forteller Sykehusklovnene.