Mosogn grendehus er Mosogn vel store stolthet og blir tatt meget godt vare på. Lokalene leies ut, blir brukt av Mosogn barnehage og vel'et arrangerer også forskjellige tilstelninger - alt på dugnad. Da er det ekstra kjedelig at ubudne gjester har vært på tyveriraid. 

- Høyttalere og miksebord som vi har betalt med dugnadspenger ble stjålet i helga. Det var skrudd fast i veggen og er nå altså borte, de har faktisk skrudd det ned av veggen. Vinduet på baksiden er ødelagt, så det må skiftes. Totalt er det nok verdier for 25-30.000 kroner. Alt vi får inn av penger er jo basert på dugnad, så det er jo ekstra surt da. Vi gjør jo det vi kan for at grendehuset skal være i god stand, så ungene i barnehagen her kan bruke det - og da er det jo fortærende at vi ikke kan få ha ting i fred, sier en forbannet Nordby. 

- Håper noen kan ha sett noe!

Saken er politianmeldt og velforeningen håper nå at noen kan ha sett noe. 

- Vi var i politiavhør på søndag. Nå håper vi at noen kan ha sett noe, som kan bidra til at vi finner ut hva som har skjedd. De som kan ha sett noe, ta kontakt enten med politiet eller med meg, oppfordrer Nordby. 

Jan Håkon Oppi er styremedlem i Mosogn vel og nærmeste nabo til grendehuset. 

- Det er jo litt merkelig at de ikke har tatt noen andre ting. De har skrudd ned høyttalerne fra veggfester, så det virker som de har hatt god tid. Jeg er jo nærmeste nabo, men har ikke sett eller hørt noe, forteller Oppi. 

- smålig å stjele fra grendehus

Grendehuset var utleid i helga og det har vært aktivitet hele helga. 

- Ja, det er merkelig hele opplegget. Jeg ble oppringt ved 17-tida på søndag, etter at en nabo så ei loftsluke stå oppe. Da oppdaget jeg innbruddet også og meldte fra til politiet. Jeg synes det er smålig at de stjeler fra et grendehus som drives på dugnad! Grendehuset ligger jo like ved fylkesvei 210, men vi har aldri hatt noe innbrudd før i min tid som leder, avslutter Nordby.