• LITT FERSKERE: Disse solungene er enten med for første eller andre gang på datatreffet. Fra venstre Ken André Granheim, Kristoffer Håland, Lars Martin Brattlie Håland, Marius Bonsak, Anne Dorthe Brattlie og John Halvard Kneppen.
  • FLERE I ÅR: Antallet sitteplasser er utvidet i The Gathering i år, og det er ventet rundt 7.000 besøkende til årets datatreff på Hamar.

Hvert år siden 1992 har The Gathering blitt arrangert. The Gathering er landets største datatreff, og det nest største i hele verden. Treffet startet i Skedsmohallen i sin tid, men har siden 1996 blitt arrangert hver påske i Vikingskipet på Hamar.

På The Gathering er det også mange solunger som har lang fartstid. Skjærtorsdag traff vi Stian Løbakk, Aleksander Edvardsen, Kristian Halvorsen og Emil Jansen. De fire har til sammen 36 års fartstid på The Gathering.

- Å være med på The Gathering har blitt en fin tradisjon for oss. Det går mest i gaming og det å være med på sosiale ting i hallen. Livet og stemninga her er veldig bra, sier de fire solungene.

Stian Løbakk og Kristian Halvorsen har vært med på The Gathering i 10 år, mens Aleksander Edvardsen har vært med i 11. Emil Jansen er litt ferskere, men har også deltatt på treffet i fem år.

Unik stemning

I et annet område av hallen treffer vi flere solunger som er langt ferskere på The Gathering. De har enten vært her én gang før, eller deltar på datatreffet for aller første gang. Dette er Ken André Granheim, Kristoffer Håland, Lars Martin Brattlie Håland, Marius Bonsak, Anne Dorthe Brattlie og John Halvard Kneppen.

De støtter seg til «veteranene», og mener at stemninga og livet på The Gathering er helt unik.

Tidligere var det rundt 5.500 deltakere på The Gathering, men i år har arrangøren KANDU valgt å legge til rette for flere hundre nye sitteplasser. Totalt er det ventet 7.000 besøkende til årets utgave av The Gathering.

Gjennomsnittsalderen på treffet er 19 år, og The Gathering er et rusfritt arrangement som trekker ungdom fra hele landet til Hamar i påsken.