• PÅ TOPPEN: En utrolig deilig følelse å endelig vinne etter å ha vært nummer 2, i tre løp på rad i den nordiske serien, sier Gundersen.

5. runde i RallyX Nordic gikk i helga i Kouvola i Finland. 

- Dette var nok en gang en ny bane og andre turen med leiebilen vi bruker ettersom bilen vår ikke har kommet hjem fra Canada enda. Det var en veldig spesiell bane, med mange utfordringer. Fra å være nesten et sekund etter på runden på trening, til å kjøre helgens raskeste tid i klassen kan vi trygt si at vi fikk bil og sjåfør til å fungere veldig bra denne gangen også. Det takket være god kommunikasjon og godt samarbeid i teamet, forteller Ben-Philip Gundersen. 

Pole position i finalen

Gundersen hadde både bestespor i semifinalen og pole position i finalen. 

- I de innledende omgangene kjørte vi i Q1 bestetid, Q2 andre tid, Q3 bestetid. Dermed ledet vi etter innledende omganger og hadde bestespor i semi-finalen. Vi vant vår semi-finale og hadde dermed pole position i finalen. I finalen ble det trangt i første sving, men vi klarte å komme gjennom uten skader på bilen. Vi kjørte i ledelse fra start til mål og sikret seieren med god margin! En utrolig deilig følelse å endelig vinne etter å ha vært nummer 2, i tre løp på rad i den nordiske serien, fortsetter Gundersen. 

- Ekstra moro var det også når tre andre teamkompiser i JC Raceteknik fulgte etter med henholdsvis 2,3 og 4 plass i finalen! Så dette var virkelig en bra dag for teamet! smiler Gundersen. 

2. plass før siste løp

- Vi sikret oss også mange poeng i mesterskapet. Selv om det er langt opp til førsteplassen, hjelper dette oss med å beholde 2.plassen før siste løpet skal kjøres på Tierp Arena i Uppsala i Sverige 7.oktober. Nå er vi på tur til Frankrike for å kjøre 6.runde i RX2-serien, der vi også har muligheten til å kjempe om medalje! avslutter Ben-Philip Gundersen.