• TIVOLI PÅ GRUSBANA: Nytt av året er at det er et eget tivoli for deltakerne på årets turnering, noe som er veldig populært blant de minste.

Alle idrettslag har sine ildsjeler, som bidrar utenfor banen for at barn og unge skal kunne drive med de liker aller best. Roy Bråthen har ledet Gruetuneringa i snart førti år, og sier at det er uaktuelt å gi stafettpinnen videre.

- Jeg har drevet med dette i en mannsalder nå, og det blir ikke 36 år til. Men det kan hende noen må bære meg ut herfra en gang i framtida, ler Bråthen.

Han står i speakerbua med full kontroll på alle kampene og resultatene, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

- Det er en enorm kabal som skal legges opp for å få til dette. Det kommer ti tusen besøkende nå som det er fint vær, og det er aktivitet på alle skolene og det er middag og lunsj som skal serveres. Så klart det er slitsomt, men med så god dugnadsånd som det er i Grue denne helga er det mange som fortjener ros, legger han til. 

Startet i det små

Grueturneringa er et flaggskip i den lokale idretten i Solør med en eventyrlig oppslutning, men det har ikke alltid vært slik. 

- Første gangen vi arrangerte dette så sa jeg til styret i Grue Fotball at jeg ville prøve å samle åtte lokale lag. Vi måtte til slutt spørre Sørumsand om de ville være med for å klare å få åtte lag. Etter dette har det bare vokst og vokst og jeg vet ikke om vi klarer å ta unna noe mer enn vi gjør nå, sier Bråthen. 

Det spilles kamper fra lørdag morgen til søndag ettermiddag. Premieutdelingen vil foregå på scena i teltet foran Gruehallen søndag ettermiddag.

Det er mye annen aktivitet som også foregår rundt stadion denne helga, blant annet er det et eget tivoli på grusbanen bak Gruehallen. Det arrangeres også diskotek lørdag kveld på Gruetunet for deltakerne.