Lars Ole Banken har spilt og underholdt folk helt siden konfirmasjonsalder. De siste årene har han lagt sangen på hylla på grunn av problemer med hørselen. Da søsteren, Jane, hadde skrevet en sang for å hylle Håkon Banken var han langt fra sikker på at det ville la seg gjøre å synge inn denne.

- Det starta med at Jane spurte meg om jeg kunne prøve å få noe ut av en tekst hun hadde skrevet. Jeg satte meg med kassegitaren, og syns kanskje det var litt feil i teksta. Sammen ble vi enige om endringene, sier Lars Ole.

Jane Osrønningen har feriehus i Sysslebäck, og på bilturene dit har hun hørt mye på Håkon Bankens sanger. Den siste tiden har hun brukt bilturene til å tenke ut en tekst for å hylle Håkon.

- Noen ganger måtte jeg stoppe bilen for å skrive. Slik holdt jeg gjerne på tur etter tur. Jeg fikk ikke fred før sangen ble ferdig, sier Jane.

Vanskelig med dårlig hørsel

Da Håkon døde var det noe som gikk sterkt inn på Jane. Hun ville gjerne skrive en sang om han, og nå er hun glad for at sangen endelig er innspilt.

- Da Jane sa vi skulle spille inn låta tenkte jeg at det ikke kom til å gå med min hørsel. Tor Rønningen og jeg begynte å sette sammen låta til et potpurri, og jeg tok kontakt med Per Morten Bråten som gjerne ville hjelpe oss med innspillingen. Da var vi i gang! Det ferdige resultatet er vi veldig fornøyde med, sier Banken.

Låta er et potpurri av «På Flisa», «Anna og meg» og «Du får ingenting med». Men da med en annen tekst som forteller om Håkon og hans liv.