• KOM INNOM: Knut Erik Løvbæk (til venstre) og Jo Midtsundstad tok med seg brannbilen og kom da Tyristubben FUS barnehage hadde brannøvelse.

Hvert år i uke 38 arrangeres brannvernuka over det ganske land. Hensikten er å sette ekstra fokus på brannsikkerhet, og gjerne rettet opp mot barn og unge som er flinke til å lære de voksne også. Lørdag var det åpen brannstasjon i Våler, på Flisa og på Kirkenær.

Tyristubben FUS barnehage fikk storfint besøk torsdag. Da kom nemlig brannvesenet på besøk til barnehagen på Kjellmyra.

- Barna i Tyristubben FUS barnehage har jobbet med et pedagogisk materiell for barnehager som handler om brannvern hvor hovedpersonene er hånddukkene Eldar og Vanja. Opplegget består av en perm som inneholder plansjer, rollespill, sang, samtaleemner, historier, fargeleggingsoppgaver og info til hjemme, sier Marte Nordtorpet.

Brann og brannvern er et tema som barna syns er spennende, moro og engasjerende å lære om. I Tyristubben er barna veldig opptatt av temaet, og alle vet at de må ringe 110 dersom det begynner å brenne. De vet også at batteriene i røykvarsleren må skiftes hvert år.

- Barna har i ulike grupper vært med på og tent opp et bål for så å slukke det etterpå. Her har barna fått vært brannmenn for en stund. Dette er både lærerikt og moro, sier Nordtorpet.

Brannøvelse med brannbil!

I forbindelse med brannvernuka arrangerte barnehagen en brannøvelse. En øvelse som barn, foreldre og de ansatte visste om på forhånd. På denne måten var de godt forberedt.

- Øvelsen gikk kjempe bra. Men høydepunktet var når vi var kommet oss ut og barna sto på haugen ute i barnehagen! Vi hørte brannbil-sirenene BÆ-BU-BÆ-BU. Der kommer brannbilen med sirener og blålys, smiler Nordtorpet.

Brannmennene Jo Midtsundstad og Knut Erik Løvbæk kom nemlig kjørende inn til barnehagen. De kom inn porten, og Jo fortalte kort om brannvern, men kom nesten ikke til ordet for ivrige barnemunner.

- Dette emnet kunne de. De som ville, og det var nesten alle, fikk også være med inn i brannbilen. Der så barna mange spennende radioer, masker og knapper, sier Nordtorpet.

Som takk for besøket fikk brannmennene med seg tegninger tilbake som barna hadde laget. De ansatte i Tyristubben barnehage takker Åsnes Brann- og Redningsvesen for at de gjorde denne spesielle uka fullkommen for barna våre.