• SYNLIGE: Åsnes Hornmusikk blir lagt merke til da de drar i gang konserten på torget, og fanebærer Leif Øwre sørger for at folk ser hvem som spiller.

Siden 2004 har Åsnes Hornmusikk reist til Skagen på sommeren sju ganger. Det legges opp til øvelser og konsert, men det sosiale er nok det viktigste med turen.

- Vi har det veldig trivelig, og tjuvstarter sesongen med øvelse og en liten konsert på torget. Hovedinnholdet er nok likevel det sosiale, og det å være sammen, sier Odd Toverud, veteran i Åsnes Hornmusikk.

Denne gangen var det 30 som dro på turen, og 21 av disse spilte. På torget i Skagen er det fritt frem for alle å spille, men likevel skaper nok hornmusikken en del oppmerksomhet da de drar i gang.

- Vertskapet vi er hos orienterer de som har ansvar for sentrum, og vi får lov å spille. Likevel er nok ikke folk i Skagen helt forberedt da vi tropper opp, smiler Toverud.

Første øvelse 19. august

Høsten starter for alvor for Åsnes Hornmusikk fredag 19. august. Da er første øvelse for høsten, og Toverud vet at flere nye medlemmer er på veg inn.

- Noen faller fra og noen kommer til. Men vi er et brukbart mannskap utover høsten, og vi har en del aktiviteter som er planlagt, sier Toverud.

På tradisjonelt vis blir det høstkonsert med Åsnes Hornmusikk, men denne gangen hverken i Åsneshallen eller i Rådhuskinoen.

- Rådhuskinoen var opptatt i år, og derfor har vi valgt å legge konserten til Våler kirke. Det blir lydmessig spennende, og vi gleder oss til høstkonserten siste lørdagen i oktober, sier Toverud.