• VELKOMMEN: Rune Engstrøm og Haslemoen Café tilbyr enkel servering.
  • STORSKJERM: 4K-oppløsning og kinokvalitet under fotball-VM, og seinere Tour de France.
  • GALLERI: I tillegg til fotografiene, maleriene og tegneseriene, står det utstilt noen skulpturer.

Haslemoen Café tilbyr enkel servering, fotball-VM og åpent galleri til de som stikker innom. Galleriet er fullt av lokale kunstnere, samt noen Oslobaserte. Det henger alt fra tegneserier og mer klassiske malerier, til koldnålstrykk og futuristiske kreasjoner langs veggene. Av de lokale er blant andre Knut Kjeldsen, Turid Evang, Marit Heier og Emil Aaslund representert, mens det karakteristiske fjeset til avdøde Pushwagner også pryder velferdsbygget.

4k-oppløsning

Men prosjektøren som viser fotball-VM er nesten verdt et besøk bare i seg sjøl. 

- Vi har en av Norges beste storskjermer nå. Bildet har en helt utrolig oppløpsning, er lysterkt og godt, forteller Engstrøm. 

Engstrøm har fått i oppgave å drifte kafévirksomheten i sommer, og er en venn av Rune Stenseth som drifter ArtCamp-prosjektet med dattera Elisabeth Stenseth. 

Prosjektøren, for de som er interesserte i tekniske detaljer, har bilder i 4K-oppløsning. Etter fotball-VM står Tour de France for tur, så den sportsinteresserte kan få servert mesterskap i god kvalitet hele sommeren. 

Nyt en kopp kaffe

Kaféen byr som nevnt på enkel servering, blant annet leskende drikkevarer som passer fotballfans over 18 år. 

- Vi serverer også kaffe, rundtstykker, vafler og kanskje en burger, forteller Rune Engstrøm, og legger til at det er mange som har vært innom allerede.

Han ser mange muligheter for plassen. Haslemoen leir ligger rett ved riksvegen, men langt nok unna at det fint går an å slippe ungene løs på lekeplassen og nyte en kopp kaffe i fred. Lekeplassen vurderer de å flytte opp til kaféens uteplass.