• SURT OG KALDT: Det var sterk og kald vind under serieåpningen, men det endte uansett med en sterk borteseier for Hof (Foto: privat).

Torsdag kveld, værgudene hadde bestemt seg for å snu vinden fra varme vinder fra sør, til kalde vinder fra nord! Det var endelig klart for serieåpning i 6. divisjon avdeling 06 mellom Brandval og Hof. 

- Hof hadde også bestemt seg for å snu vindene fra kalde, tunge vinder, til varme, gode vinder! Og for en kveld vi skulle få oppleve. Vi visste før kampen at Brandval er et av de hardeste og tøffeste lagene vi møter på bortebane i avdelingen vår. Vi hadde gjort gode forberedelser i Karlstad da vi var der på treningsleir, og finpussa det hjemme i Sundenga, forteller Fredrik Gottenborg Larsen.

endelig Full tropp

Etter en vinter med store og mange skadeproblemer, har det løsnet på den fronten fram mot seriestart. 

- Vi reiste med full tropp, og da man leverer på den måten vi gjør er det moro å spille fotball! Etter en jevnspilt førsteomgang med store sjanser til begge lag, sto det noe uventet 0-0 til pause. Det skal sies at i følge folk på linja var IKKE undertegnede (Fredrik Gottenborg Larsen) i offside og det skulle stått 0-1 til Hof når lagene gikk til pause, sier Gottenborg Larsen. 

Alle scoringene kom i 2. omgang.

- 2. omgang starter som den første slutta, men så kommer ikke uventet Thomas Skolegården på et av mange løp fra sin indreløperposisjon, som høyre back Sondre Gottenborg slår meget presist gjennom. Det ender i 0-1 til de gule og svarte! Så kommer Brandval mer og mer inn i det og presser oss. Etter 75 minutter sitter utligningen da de scorer på noe vi snakket om før kampen at vi ikke hadde tid til å lure på: ballen blir slått inn i feltet, hvor kaptein Bjørnar Skogheim får en albue i ansiktet og går ned for telling. Vi er mer opptatt av å rope på dommeren enn å følge med på hvor ballen er, og det utnytter selvfølgelig Brandval og det står 1-1, fortsetter han. 

Seiersmål på overtid

På overtid skal endelig seiersmålet komme for Hof.

- De siste 15-20 minuttene går det mot ett mål, og Hof mater på med den ene 100-prosent sjansen etter den andre. Nysigneringen Patrick Krav Hammeren er på åpent mål og klarer på en eller annen måte å rote den ballen over linja, før dagens debutant Aleksander Hansen kommer på et av mange raid fra sin venstre kant og dundrer ballen i stolpe ut, som triller langs streken. Ikke ufortjent kommer endelig spikeren i kista, da evighetsmaskinen Even Hedstrøm dukker opp på bakre stang og header inn seiersmålet på overtid, sier en fornøyd trener. 

- En fantastisk moral i laget, hvor gutta følger planen til punkt og prikke. Alle i troppen bidrar til en meget god lagseier, og det er endelig vind i seilene for hoffera. Nå skal vi fortsette å jobbe for hverandre, ha det moro og nullstille til neste kamp! lover trener Fredrik Gottenborg Larsen. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Brandval - Hof 1 - 2 (0 -0)

MÅL: 0-1 Thomas Skolegården (62), 1-1 Tommy Sandsnes (77), 1-2 Even Hedstrøm (92). 

Hof stilte med følgende lag: 

Vebjørn Espeland, Bjørnar Aasen Skogheim, Stig Bjørneseth, Sondre Gottenborg, Daniel Sjørbotten Skasberg (Korbøl fra 89), Magnus Bjørneseth (Hansen fra 70), Stian Waaler (Moen fra 70), Thomas Vålbekken Skolegården, Mattis Lie Melsnes, Even Hedstrøm og Fredrik Gottenborg Larsen.

Innbyttere: Ole Johannes Sorknes, Lasse Moen, Joachim Snarvold Løvås, Karl Even Korbøl, Aleksander Hansen, Ivan Vidarr Njålsson og Patrick Krav Hammeren.

Neste kamp: 

Hof - Flisa 2 lørdag 11. mai klokka 15.00 på Sundenga