Hof har hatt en litt tung høst, men vant forrige seriekamp. 

- Jeg er meget imponert over moralen gutta viser i kveld! Vi stiller med til slutt 13 mann, hvor 5 av disse sliter med skader. Da sier det seg selv at da vi møter (pr nå) det beste og mest solide laget i avdelingen, hvor det ender med 2-1 seier kan vi ikke være annet enn fornøyde. Vi har en tydelig plan på hva vi skal gjøre i dag. Jeg har sett noen kamper av Vaaler, og de spiller til tider meget bra og underholdende fotball, men i går syns jeg de leverte under pari. Vi legger oss lavt og satser på gode overganger ved ballbrudd. Dette fikk vi uttelling på da jeg snapper opp ballen og spiller gjennom formsterke Even Hedstrøm som parkerer forsvaret til Vaaler med sin ekstreme hurtighet og gjør som vi har snakket om hele høsten på treningsfeltet, setter den med innsiden av foten og forbi Henning Myrer. Det andre målet kommer nok en gang av at Even parkerer hele høyresiden og slår ett av mange presise innlegg, hvor jeg har klart å stoppe måltørken og sklir inn 2-0 på bakre stolpe, forteller Hof-trener Fredrik Gottenborg Larsen. 

Kampen bølget fram og tilbake

Vaaler kjemper om avdelingsseieren og hadde presset på seg. 

- Vaaler står høyt, prøver å trenge gjennom på vår halvdel som enten ender med brudd eller dårlig pasning fra de lilla i nord. Vi visste på forhånd at de har alt og spille om, som med seier i går hadde avdelingsseieren i egen lomme. Vi har bestemt oss for å senke skuldrene, ta en og en kamp og telle opp til slutt! I dag må jeg trekke frem Henrik og Even. Henrik og resten av forsvaret leverer varene i dag. Sammen med en god midtbane og spisser som scorer mål, så ender det 2-1 til de gule og svarte. Dette er en ekstremt god boost for gutta! Nå skal vi til Gjemselund å møte serie-toer Kongsvinger på fredag kveld! Kunstgress, flomlys og sen fredagstaco er det som venter oss. Vi lover som vanlig maks innsats, uansett antall spillere. forteller en strålende fornøyd Hof-trener. 

- Ikke påskrudd

Vaaler-keeper Henning Myrer var naturlig nok ikke like fornøyd etter kampen. 

- Dessverre så kan vi oppsummere kampen veldig kort for vår del: Hof er skrudd på, og vi er ikke. Da man reiser til Sundenga for å spille mot Hof, så vet man at det alltid blir tøffe kamper, og så ble det også denne kvelden. Hof er mer på enn vi er gjennom hele kampen, de vinner flest dueller og ofrer seg. Vaaler kommer seg utover kampen, men det blir litt for seint. Hof gjør de enkle valgene i en kamp der Vaaler har ballen mest og forsøker å spille seg igjennom. Hof slår lange baller ut, vinner nevnte dueller og har raske kanter som gjør livet surt for forsvarsspillerne til Vaaler. Begge målene til Hof kommer på nettopp dette, der deres ving tar med seg ballen i stor fart etter at Hof har vunnet en duell og kommer seg inn i feltet. 1-0 setter han selv etter å ha kommet forbi vår back og på 2-0 velger han å slå en god pasning inn til en medspiller som også kommer i full fart og ofrer alt for å få den i mål, forteller Myrer. 

Vaaler reduserer rett før slutt, men det er for sent for poeng. 

- Vi produserer en del sjanser på dødball, men vi er for upresise mot et kompakt Hof lag som ligger lavt og kommer ikke til de store sjansene spillemessig. Vi reduserer til 2-1 5 minutter før slutt ved Sigvart Svenneby, men det ble dessverre med det ene målet og tap på Sundenga. Alt i alt spiller vi en ok kamp der vi har ballen mest, men det er målene som teller i fotball og da de uteblir så uteblir også poengene, avslutter Myrer. 

Vaaler ligger nå på 3. plass med 23 poeng, 4 poeng bak Vinger som leder, men Vaaler har én kamp mindre spilt. Hof ligger på 6. plass med 18 poeng med én kamp mindre spilt enn Vaaler. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Hof - Vaaler 2 - 1 (2 - 0)

MÅL: 1-0 Even Hedstrøm (7), 2-0 Fredrik Gottenborg Larsen (43), 2-1 Sigvart Melsnes Svenneby (89)

Kort: Ingen

Hof stilte med følgende lag: 

Vebjørn Espeland, Bjørnar Aasen Skogheim, Henrik Ba Sparby Skjæret, Stig Bjørneseth, Ivan Vidarr Njålsson, Stian Waaler, Thomas Vålbekken Skolegården, Even Hedstrøm, Daniel Sjørbotten Skasberg, Mattis Lie Melsnes og Fredrik Gottenborg Larsen. 

Innbyttere: Lasse Moen og Karl Even Korbøl.

Vaaler stilte med dette laget: 

Henning Myrer, Christer Fredriksen, Lars Even Karlstad, Arild Midtskogen, Magnus Moen, Aleksander Danielsen (kaptein), Christoffer Danielsen, Erik Burud, Nikolai Berger Bjørnebye, Sigvart Melsnes Svenneby og Magnus Aasen.

Innbyttere: Jan Arne Haugen Evensen, Fredrik Urdahl, Alexander Bakkane Bertheussen, Jonas Karlstad, Aleksander Haug, Marius Haug og Lars Rivenes.

Neste kamper: 

Vaaler - Flisa fotball 2 torsdag 12. september klokka 18.00 på Våler stadion. 

Kongsvinger - Hof fredag 13. september klokka 20.00 på Gjemselund