• TAKTIKK: Hovedtrener Fredrik Gottenborg Larsen forteller hva som skal til for at Hof skal vinne med 14 mål.
  • LYDHØRE: Taktikken er allerede klar, nå gjenstår det «bare» å få det ut på lørdag.

Som iSolør.no skrev om tidligere i høst, hadde de gule og svarte fra Hof fortsatt tro på at det var mulig med opprykk, selv om de lå noen poeng bak suverene Vinger. Nå gjenstår kun én kamp av sesongen, og resultatene har gått Hof's vei og nå har de avgjørelsen i egne hender. 

Forutsetningene før kampen mot Fjelltun er klare, Hof må vinne med 14 mål for å rykke opp!

- Det er mulig å vinne med 14 mål, men vi kan ikke forvente at vi skal klare det. Det er vel heller ingen som forventer det, bare det å skulle vinne med halvparten av det, er veldig vanskelig. Som jeg har sagt hele sesongen, vi gir oss ALDRI! Er det 14 mål vi skal score, så er det 14 mål vi skal gå for, sier en offensiv Hof-trener, Fredrik Gottenborg Larsen. 

- vanskelig «inngang» for spillerne

Lørdagens motstander Fjelltun, ligger sist på tabellen med 0 poeng og 97 baklengsmål på 16 kamper. 

- Det blir en vanskelig «inngang» på kampen for spillerne, vi scorer ikke 14 mål hver dag. Oppgava for spillerne blir ekstremt krevende, vi må ha full fart hele tida, men samtidig må vi ha litt is i magen og spille den fotballen vi skal gjøre. Det er ekstremt vanskelig å skulle klare å mobilisere i 90 minutter, vi må jage mål eller mål i hele kampen. Vi må «skynde oss sakte», forteller Gottenborg Larsen. 

Selv uten et ønsket opprykk, vil ikke sesongen være fullstendig mislykket likevel. 

- Nei, denne sesongen er vi uansett veldig godt fornøyd med! Før den siste kampen har vi 38 poeng på 16 kamper, og skulle vi ende opp med 41 poeng - er det ekstremt bra. I høst har vi et snitt på 4.75 mål pr kamp og bare 1 baklengs i snitt. Denne sesongen skal vi uansett være fornøyd med, og feiring blir det uansett etter kampen på lørdag, smiler Gottenborg Larsen. 

- håkon banken ljomer utover sundenga!

Det er lagt opp til litt ekstra markering av opprykkskampen.

- Ja, vi ønsker at så mange som mulig kommer og støtter oss i siste kampen. Det blir gratis is til alle under 16, gratis inngang, det blir loddsalg, Stian Bjørvik blir speaker, og det blir kåring av «dagens hoffer». Jo flere gule og svarte som møter opp, jo større muligheter har vi for å klare opprykket, sier Gottenborg Larsen.

Og én ting kan hoffera garantere på lørdag:

- Håkon Banken vil ljome over høyttaleranlegget! Så håper vi at «We are the Champions" ljomer enda høyere etter kampen, smiler Fredrik Gottenborg Larsen. 

Hof er vel det eneste laget i vår region som har muligheter til opprykk, ellers blir det nedrykk for Flisa, mens de andre lagene i Solør beholder plassene i 5. og 6. divisjon. 

Kampstart på Sundenga er altså lørdag 7. oktober klokka 15.00.