• FOLKSOMT: Det var ikke mange ledige plasser på langsiden på Sundenga.
  • LOKALOPPGJØR: Hof slo Vaaler fortjent i onsdagens batalje.

Før kamp var det forventet at det skulle være tett og jevnt i en kamp som begge måtte vinne. Vaaler tapte hjemme mot Vinger i forrige kamp, mens Hof lå poenget foran etter seier mot Grinder. Etter at Hof onsdag kveld vant, spørs det om det ikke er spikeren i kista for Vaaler sin drøm om å klatre opp en divisjon.

Kampen begynte i et forrykende tempo, og det var gode sjanser begge veier. Hof går opp i ledelsen etter ti minutter på et klart straffespark, som Stig Bjørneseth setter sikkert bak Henning Myrer i Vaaler-buret.

Hof vinner det meste av det som er av dueller, og virker mer sultne på tre poeng enn bortelaget.

Hof fortsetter trykket etter dette og misbruker store muligheter, samtidig så brenner Vaaler to store sjanser i motsatt ende. Vebjørn Espeland i Hof-målet varter opp med en klasseredning rett før pause, da Erik Burud får stå helt alene på fem meter.

En omgang med mange store muligheter, flest til Hof og det er litt overraskende at det bare står 1-0 på måltavla.

Totaldominans i andreomgang

Fra avspark i andre omgang er det enveiskjøring for hjemmelaget og de øker til 2-0 etter en drøy time ved Bzaf Jalal.

Han får ta ned ballen alene i boksen og vipper den over Vaaler-keeperen og bare spaserer den rett inn som om det skulle ha vært en ekte Franz Jäger i fra Berlin. Her ser det ut som det skal ha vært en soleklar offside, men pipeblåseren misset i denne situasjonen som han gjorde i stort sett alt annet i kampen.

Flere mål skulle det bli og 3-0 kommer da Fredrik Lindberg slår et innlegg rett i mål fra en håpløs posisjon. Hof fortsetter sjanse-bonanzaen, mens Vaaler er totalt akterutseilt og skaper stort sett kun sjanser på dødball.

Kampen ebber ut i 3-0 og hjemmelaget burde minst ha scoret det dobbelte. Vaaler har mye å jobbe med fremover om de skal rette opp den noe svake sesongstarten, mens Hof har heng på Vinger som leder avdelingen.