• MÅL: Sondre Gottenborg scoret trøstemålet til Hof (Foto: Bent Njålsson).

Vinger FK er et lag med mange rutinerte fotballspillere og det fikk Hof merke på Gjemselund mandag kveld. 

- De har noen «kaniner» i alle ledd som er av høy klasse, som gjør all løpejobben, mens resten bruker rutinen sin. Dette skaper et fantastisk rutinert kollektiv. Jeg syns vi står meget godt samlet i dag, slipper til fint lite, selv om ikke resultatet sier det samme, sier Fredrik Gottenborg Larsen. 

3-0 til pause

Før kampen var trener Gottenborg Larsen tydelig på at om Vinger får en halvmeter rom, uansett hvor på banen det er så utnytter de det, og stort sett resulterer det med scoring i mot.

- Til pause står det 3-0: etter to innkast hvor ballen lander i beina til en Vingerspiller i feltet, vender opp og skyter ned i hjørnet, i tillegg til et feil idømt straffespark. Resten av omgangen er det vi som kjører og det er Hof som står for underholdningen i kampen. Vinger drar ned tempoet, og Hof drar opp tempoet og spiller til tider meget god fotball! Sondre Gottenborg og Patrick Krav Hammeren er meget gode i dag og kommer til drøssevis av innlegg som vi ikke klarer å sette i mål, forteller Gottenborg Larsen. 

Redusering etter pause

Det skulle komme mål begge veier i 2. omgang. 

- 2. omgang er mer eller mindre det samme som i første omgang hvor Hof kjører på og skaper sjanse på sjanse, mens Vinger drar ned tempoet og bruker rutinen sin. Endelig sitter scoringen etter fint oppbyggende spill, og Sondre Gottenborg putter med skudd i nett-taket fra 10 meter! Vi fortsetter å kjøre på, men det gjøres enkle feil etter hvert som vi blir mer slitne. Vinger kommer på noen kontringer, men det blir ikke så mye farligheter ut av det. De siste 10 minuttene gjør vi mange bytter, og Vinger får nok en straffe. Kampen ender altså 5-1 til Vinger, som vinner fortjent med tanke på rutine og noen klassespillere i hvert ledd, men kampen gjenspeiler ikke resultatet når Hof har 5 ganger så mye målsjanser og står for det meste av underholdningen. Det hjelper ikke å henge med hodet, da det er mål som teller i fotball, og ikke sjanser, sier Gottenborg Larsen. 

KAMPFAKTA

6. divisjon avdeling 06

Vinger FK - Hof 5 - 1 (3 - 0)

MÅL: 1-0 Petter Lindstad (14), 2-0 straffe Roy Magne Onsrud (15), 3-0 Petter Lindstad (28), 3-1 Sondre Gottenborg (57), 4-1 straffe Ingar Såheim, 5-1 Patrick Holtet (89). 

Kort: 1 gult til Skogheim på Hof. 

Hof stilte med følgende lag: 

Vebjørn Espeland, Bjørnar Aasen Skogheim (kaptein), Patrick Krav Hammeren, Sondre Gottenborg,  Stian Waaler, Thomas Vålbekken Skolegården, Mattis Lie Melsnes, Magnus Bjørneseth, Joachim Snarvold Løvås, Daniel Sjørbotten Skasberg og Stig Bjørneseth.

Innbyttere: 

Andreas Hansen Beck, Svein-Magnus Lommerud, Karl Even Korbøl, Even Hedstrøm, Fredrik Gottenborg Larsen, Aleksander Hansen og Ivan Vidarr Njålsson.

Neste kamp: 

Grinder - Hof fredag 24. mai klokka 19.00 på Grinder stadion.