• BRA TILBUD: Grue var pilotkommune i prosjektet, og ordfører Wenche Huser Sund kunne ønske deltakere fra Kongsvinger i sør til Engerdal i nord velkommen sist.

I juni var Grue pilotkommune da det gjaldt opplæring av seniorer og bruk av nettbrett og apper. Tirsdag 28. februar blir det ny runde med opplæring, og dette er fortsatt et opplegg som Telenor, Pensjonistforbundet og Grue kommune samarbeider om.

- Dette er et gratis kurs for nybegynnere og seniorer som trenger hjelp for å komme i gang med Internett og apper på mobil og nettbrett. Her vil kursdeltakerne få lære mer om mulighetene som finnes i smarttelefon og nettbrett, sier Grue-ordfører Wenche Huser Sund.

Hun er stolt over at kommunen var pilot for opplegget i juni, og tror mange vil bli med på opplæringen denne gangen også. Opplæringen vil finne sted på Grue rådhus, og fra klokka 14.00 til 17.00 denne tirsdagen.

Kan gi et rikere liv

- Som deltaker vil du få høre om hvordan digital velferdsteknologi kan gi et rikere liv. Her er det et spennende samarbeidsprosjekt i gang mellom Telenor og Grue kommune. Det blir servert kake og kaffe under kurset, og vi har kun 50 plasser, sier Huser Sund.

Hun oppfordrer derfor seniorene til raskt å melde seg på, for her kan det bli fullt. De som ikke selv eier en smarttelefon eller et nettbrett får lånt dette av Telenor under kurset.

Unn Johansen i Pensjonistforbundet er glad for at tilbudet har kommet i stand, og gleder seg til å være med på flere kurs i Hedmark og landet forøvrig i tiden som kommer.

- Blant annet skal det lanseres en stor nyhet på app-fronten, sier Huser Sund, uten å ville røpe noe mer ennå.