Med hjerte for Solør kan se tilbake på et travelt 2018, og har hjulpet mange enkeltpersoner og familier gjennom vanskelige tider i året som har gått. Før jul var det 23 familier i Solør som fikk mat på bordet med hjelp fra Med hjerte for Solør.

- Vi gir ut mat annenhver uke som vi henter fra matsentralen i Oslo. Da mobiliserer vi for å hente mat i Oslo, for så å kjøre det ut til de som trenger det i Solør. Dette er overskuddsmat, feilvare, mat med feil etikett også videre. Maten er fullt brukbar, men selges rimelig på grunn av slike forhold, sier Linn Lie Bekken.

Fikk 80.000 i fjor

Takket være gode økonomiske støttespillere kan de kjøpe ut denne maten i Oslo. Den er langt rimeligere enn ordinær butikkmat, men langt fra gratis. Lie Bekken takker alle som støtter.

- I fjor var det rundt 80.000 kroner som ble gitt til Med hjerte for Solør. Jo mer kjent vi blir lokalt, jo flere henvendelser får vi. Mange tar ikke kontakt før det nesten er for sent. Det er først når matskapet og lommeboka er helt tom at de tar kontakt, sier Lie Bekken.

Med hjerte for Solør fikk i fjor Coop Innlandets omtankepris på 10.000 kroner, og fikk 15.000 kroner i gave fra Åsnes kommune i stedet for julekort. I tillegg har Socrates AS og flere andre bedrifter lokalt bidratt.

- Behovet for hjelp er like stort gjennom hele året, men det er kanskje ekstra fokus på det før jul. Givergleden er større hos folk før jul, men vi prøver å hjelpe så godt vi kan gjennom hele året, sier Lie Bekken.

har selv fått hjelp

Jeanette Kristiansen har selv vært i en situasjon hvor økonomisk hjelp har vært nødvendig. Nå er hun glad for å kunne hjelp andre.

- Før har jeg fått hjelp av Frelsesarmeen før jul. Det har vært helt nødvendig for at vår familie skulle klare seg. Nå er jeg veldig glad for å kunne hjelpe andre som er i samme situasjon som jeg var, sier Kristiansen.

Hun viser for eksempel til at dersom en vinterdress til barn ryker, kan det gjøre et stort innhugg i familiens budsjett.

- Det er et press fra skole og fritidsaktiviteter med skidager, skøytedager også videre. Mange gruer seg til bursdager. For alle er det ikke en selvfølge å ha råd til bursdagsgaver, sier Jeanette.

De to ildsjelen i Med hjerte for Solør er enige i at takknemligheten fra brukerne gir dem mye.

- Det blir mange klemmer. Jeg har vært på den siden selv, og kan identifisere meg med de vi besøker, sier Kristiansen.