• BRURSTEINEN: Dette bildet av Tor Olastuen på Brursteinen er fra 1993.
  • OPPMERKING: Jørgen L. Strand (til venstre) og Amund Kynneggen under oppmerking av stien over Knebekksmyra i 1991.

Det blir samkjøring fra Sønsterud skole klokka 09.00 til Gjerdvadet, som ligger ved Gjerda, mellom Rogberget og Lindberget på Åsnes Finnskog.

- Fra Gjerdvadet får vi skyss med «Gravbergsbussen», som er en veteranbuss. Den gikk tidligere i rute blant annet mellom Flisa og Gravberget. Sjåfør blir Ole Kristian Tendø. Nå vil han frakte oss via Gravbergsvegen til Høgsjøberget, som er ei gammel grend med to boplasser. Det blir litt historisk informasjon før vi starter på vandringen langs den gamle stien ned mot Steinåa, over brua der, forbi Lindbergskjerkja og fram til Lindsjøen. Der er det naturlig å ta en rast av medbrakt mat og drikke, forteller Else Hanna Tendø. 

 - Vi stopper videre ved den gamle boplassen Slaggerud og får historisk tilbakeblikk. Derfra krysser vi bilvegen ved Slaggerudsbekken og går opp til Lindbergsgrenda. Etter litt orientering der går vi ned Bygdebakken, forbi Amerikasteinen, Gjeinstegmyra, over Brytarbekken fram til Gjerdvadet. Turen er på ca. 10 km og vi går på sti hele turen. Velkommen til historisk vandring på Finnskogen! sier Tendø.