• LITT UTFORDRINGER: Ikke den beste starten på lagbildet, men det endte bra!
  • FORNØYDE: Både trener Magnus Aasen (fra venstre), Kjell Ivar Berget (leder i Vaaler IF) og trener Per Kristian Sandbakk er stolte og fornøyde med jentelaget sitt.

Vaaler IF stiller 9'er lag i serien og det er med 13 jenter pr. i dag. 

- I fjorårets sesong spilte vi i J15-klassen, det er 4 som har sluttet siden da og 3 som har kommet til. Alle jentene er fra Våler, den yngste er 14 år og den eldste 19 år og spiller på dispensasjon fra fotballkretsen, forteller Magnus Aasen. 

- har ei kjempebra foreldregruppa

Serieoppsettet er allerede klart og årets «lokaloppgjør» blir mot Elverum. 

- Det finnes ingen andre J17-lag mellom Elverum og Kongsvinger, så det blir litt reising på oss. Vi skal møte blant annet Storhamar, Ridabu og Disenå/Skarnes. Jeg startet som trener for 3 år siden, mens Magnus startet allerede for 4 år siden. I tillegg har vi med oss Marit Astrup som lagleder og foreldrene er også veldig flinke til å stille opp. Vi har heldigvis ei kjempebra foreldregruppe, forteller Per Kristian Sandbakk. 

Kjell Ivar Berget er leder i klubben og er stolt av det de får til i Våler. 

- Vi er veldig stolte av at vi har 7 jentelag og 7 guttelag, i tillegg til A-laget. Det er takket være ildsjeler blant foreldrene vi får til dette, og vi har mange gode trenere i Våler. Begge trenerne på J17, Magnus og Per Kristian, viser at det er mulig å utvikle seg som fotballspiller selv som jente i Våler. Det har vært stor interesse blant jentene i Våler om å spille fotball, og så tilrettelegger klubben så godt vi kan for de. Vi har hatt gode trenere og det gjør at jentefotballen har grodd i Våler. Vi har også gode treningsforhold med Kanonhallen og gymsal på Haslemoen og Vålerhallen, det teller også, sier Berget. 

reiser på treningsleir til spania

Rett før påske reiser hele gjengen på treningsleir til Santa Susanna, som ligger 7 mil unna Barcelona. Hovedgruppa i Vaaler IF har bidratt med noen kroner, resten er det sponsorer og dugnader som dekker. 

- Laget har et budsjett på rundt 150-170.000 kroner. I fjor hadde vi 25 sponsorer og alle ble med i år også, det er jo litt artig da! Vi har vært ganske aktive på den fronten og det har betalt seg. Vi reiser til Spania på fredag og kommer hjem onsdag før skjærtorsdag. Vi skal trene flere ganger og spille kamp mot Skedsmo. Vi skal bo på et spa-hotell hvor treningsanlegget ligger 200 meter unna. Det blir også tid til en dag med sightseeing i Barcelona og vi skal til Camp Nou (hjemmebanen til Barcelona) og se på en del andre severdigheter også - før jentene får litt tid for seg selv. Begge trenerne blir med på turen, i tillegg blir lagleder Marit Astrup og en av foreldrene med, sier Sandbakk.