• NYTTIG INFORMASJON: Selv om de fleste sto å trippet med beina for å kunne starte, var det nødvendig med litt grunninfo før start.
  • LØPE INN I MÅL: Disse jentene er ferdig med løypa, og løper inn for å sjekke om de har stemplet riktig.

Det internasjonale orienteringsforbundets mål med dagen er å øke synligheten og tilgjengeligheten til orientering til unge. De legger også mye vekt på det at vi skal øke antall deltakere både i skolens aktiviteter og i klubbens aktiviteter.

- Jeg syntes det er veldig moro å kunne se at på et så lite sted som her i Åsnes så har vi økt deltagerantallet med et helt kull, sier Erik Aagaard.

Organisasjonen vil hjelpe lærerne til å fremme orientering på en morsom og fin måte å være i aktivitet på.

- O-gruppa har planlagt to løyper for barna, men vi ser jo det nå at flere løper begge løypene en vei og noen løper også en eller to andre veien også, sier Aagaard.

Onsdag 11. mai 2016 var første gangen det ble arrangert World Orienteering Day, og det ble en stor suksess, med over 250.000 deltakere over hele verden deltok den dagen.

- Skoler, klubber og entusiaster over hele verden gjorde en fantastisk innsats i fjor, og i år klarte vi her i Åsnes å slå fjorårets deltagertall. Vi håper selvfølgelig at vi også klarer å slå fjorårets deltakertall på verdensbasis, sier Aagaard

O-gruppa i Kjellmyra IL håper at barna her i dag syntes dette er gøy og at de vil drive med orientering i senere tid.