• PÅSKJØNNELSE: Henrik Embretsen ble overrakt gave fra Ranveig Rundberget og Yngve Sannvoll under tirsdagens markering på klubbhuset på Haukåsen.
  • NY REKRUTTERING: Norgemesteren er allerede i gang med å bidra til ny rekruttering til Åsnes skytterlag.

Henrik Embretsen er selvsagt glad for seieren. 

- Jeg hadde selvfølgelig ikke store forhåpninger om å stikke av som vinner da jeg gikk inn på standplass. Da jeg står igjen etter omskyting som vinner forstår jeg det ikke helt, at JEG er Norges beste juniorskytter i felt, men følelsene kommer jo, og det går sakte opp for meg at jeg faktisk har vunnet! Jeg tullet jo med de andre i skytterlaget at jeg skulle stå på toppen av pallen etter jeg skjøt 30 treff på felten, og da det faktisk blir reelt, er følelsen veldig stor, sier Norgesmesteren. 

trening gir resultater

Yngve Sannvold som er leder i Åsnes skytterlag er veldig godt fornøyd med årets Landsskytterstevne (LS) som altså gikk i Stjørdal. 

- Ja, dette var egentlig helt utrolig! Det var nok ingen som hadde forventet dette, men det viser nok en gang at trening hjelper. Henrik har ikke bare vært her og trent på fellestreninger, men ellers i uka også. Det er veldig greit at det betaler seg med trening! Han ble altså Norgesmester i junior i felt og det er en kjempeprestasjon! Felt foregår slik at de skyter på forskjellige feltfigurer, noen figurer er striper, andre trekanter, prismer og forskjellig. Du går rundt i felt og skyter fra standplass. Henrik vartet opp med 30 treff og fullt hus (30/20) på innledende, og finalen skøyt han fullt hus igjen med 12/10. Det ble omskyting mot en annen skytter og der skøyt Henrik likegodt 12/11! Den beste serien kom altså i omskytingen, det ble da til slutt en klar seier. Henrik sa også at han var helt rolig på omskytingen, så det sier jo at det bor noe spesielt i han, smiler en fornøyd Sannvoll. 

- Da vi får en Norgesmester må vi kalle LS for en stor suksess! Den siste som ble Norgesmester for Åsnes skytterlag, var Ole Marius Myrvang i Elverum i 2000 i eldre rekrutt. Remi Solberg ble også nr. 3 den gangen. Vi håper nå at dette vil bidra til enda mer rekruttering og tilbudet ligger der. Men det er veldig avhengig av foreldrene, hvis ikke foreldrene vil så blir det som regel ingen ting for barna heller. Vi har en veldig aktiv ung gruppe i dag, som trives veldig godt sammen, forteller Sannvoll. 

holdt kontroll på nervene

Simen Bredvold er «trener og manager» for de unge som Sannvoll kaller han. 

- Prestasjonen til Henrik i finalen med 12/10, 6 skudd liggende og 6 skudd knestående på en liten blink i løpet av 3 minutter, var en kjempeprestasjon i seg selv! Han hadde skive 21 av 25 i finalelaget og måtte vente lenge på anvisning for de resterende fram til skive 1. Det holdt helt inn og det ble omskyting om seieren. Der skyter han altså 12 treff med 11 innertreff! Det var kjempestemning, bra gjennomført skyting teknisk ikke minst og holde kontroll på nervene. Det var artig å få høre Åsnes skytterlag fra speakeren! smiler Bredvold. 

Det var flere som presterte bra under årets LS. 

- Stein Erik Bredvold vant sin klasse V73 i stangskyting, mens Sofia Fallås hadde 29 treff i innledende. Det ble ikke så mange treff i finalen, men har fått en fin opplevelse og skaffet seg god erfaring til senere. For egen del ble det ikke all verdens resultat, men hadde da 29 treff i innledende og fikk 10 treff i finalen. Jeg er forsåvidt fornøyd med det, jeg hadde ikke så store ambisjoner for egen del, sier Bredvold.