• YNGSTE SPILLER: Jenny Mathiesen har fått oppleve mye dette året, og er den yngste spilleren som drar til Island. Mathiesen er kun 14 år.

Hvert år drar u-21 landslaget i bowling på nordisk ungdomsmesterskap, og i år går turen til Island 12. november.

Her skal de konkurrere mot land som Sverige, Finland og Island. 

Det ser Jørgen Mathiesen fra Solør Bowlingklubb fram til.

– Det er veldig spennende å få muligheten til å reise utenfor Norges grenser for å konkurrere. Jeg har selv vært med på flere turer til Qatar, og representert på junior-EM. Dette blir nytt for min del, så jeg gleder meg, sier han. 

Hele det norske u-21 landslaget kommer fra Solør: Jenny Mathiesen (14), Nora Amalie Øvergård Kjellås (18), Vetle Vålbekken (18), Alexander Beck (19) og Jørgen Mathiesen (19) spiller for Solør Bowlingklubb. Jonas Dammen (18) fra Søndsterud spiller for Trondheim Bowlingklubb.

Hard jobbing gir suksess

– Vi har alltid vært mange representanter fra Solør når landslag på ungdomsnivå skal ut å spille. Men jeg er ganske sikker på at dette er første gang alle kommer fra samme sted. For Solør Bk sin del så er det artig at vi gang på gang har representanter på landslagene, og det gjør seg ikke selv, sier Mathiesen.

– Hvor ofte trener dere sammen med klubben?

– Solør Bk har tre felles treninger i uka, hvor to av dem er for ungdommer opp til 26 år. I tillegg blir det en del egentrening, så spiller nok 4-5 dager i uka rent bowling. Personlig så går det også litt tid til fysisk trening, og øvelser vi har fått på samling, sier Mathiesen.