Sofie Holterud er lærling i hjemmesykepleien på Flisa, mens Trond Arild Bru Rudshagen er lærling på Kjølarønningen på Flisa.

- Dere har hvert lærlinger i ett og et halv år nå, og hva har dere lært?

- Vi har lært mye grunnleggende, fra å skifte på seng, hjelpe med morgenstell og sette på støttestrømpe, sier Trond Arild Bru Rundshagen.

- Har dere blitt mer bevisste på hva dere ønsker å jobbe med da dere er ferdig som lærling?

- Det blir å jobbe innen helsevesenet og bli sykepleier. Det som trygger meg er å vite at det du gjør, hjelper en annen person, forteller Bru Rudshagen.

Holterud forteller at det fine er å se hvor mye du betyr for en person, og det du gjør gjør hele dagen for den personen du reiser til.

Får arbeidserfaring ved å være lærling

- På hvilken måte har lærlingtiden hjulpet dere til å bli klar for å møte arbeidslivet?

- Jeg har vokst mye som person, på skolen kunne jeg nesten ingenting. Når man kommer ut i arbeidslivet, så handler det om å få det kjøttet på beina. Så jeg føler jeg har blitt mer voksen, og klar for arbeidslivet. Noe jeg ikke tror jeg hadde fått om jeg hadde gått på høyskole, men det vet jeg ikke, for jeg har ikke gått høyskole, sier Holterud.

- Hvilke opplevelser har vært mest spennende med å være lærling?

- Det er litt vanskelig å si, men jeg føler at de dilemmaene du møter. Det å møte mennesker sånn som de er, uansett om hvordan livet deres har vært tidligere, sier Bru Rudshagen.

- Dere er ufaglærte enda, men hvordan har dere blitt tatt imot som lærlinger?

- På de stedene jeg har vært på, har kollegaen vært flinke til å inkludere meg. Det gikk ikke mange dagene før jeg følte meg en del av gjengen, forteller Bru Rudshagen.

Holterud forteller at det spiller ingen rolle om vi er lærlinger, og ikke kan alt det de andre kan. Fordelen ifølge Holterud er at de akkurat har gått på skole, og kanskje har lært nye teknikker å gjøre ting på.