• PRIVILEGERT: – En stabil stab er Skaslien privilegert med, sa eier Elin Skaslien i sin tale til mangeårig ansatt Berit Mo. Her sammen med ordfører Rune Grenberg og eier Ottar Skaslien. Foto: Steinar Bekkevold

Året er 1986. Berit Mo har nettopp begynt som lærling ved Skaslien gjestgiveri på Kirkenær. Kokken Morten Skaslien skal vise henne hvordan man lager ordentlig remulade, sier han.

– Jeg finkutta absolutt alt, silte og dreiv på. Nå er det jo maskiner til slikt, og det tar mye kortere tid. Ellers hang jeg på Elin, Ottar, Morten og Åse-mor Skaslien, så klart - det var jo de som var på kjøkkenet, forteller Mo, som nå er kjøkkensjef.

Gjennom 30 år ved restauranten har hun vært med på store endringer og mange epoker - alt fra 80-tallets frossenmat-bonanza og til i dag med fersk og lokal mat av høy kvalitet.

Nå er hun av Det Kongelige Selskap for Norges Vel tildelt Medaljen for lang og tro tjeneste.

– Jeg ble ordentlig overraska! Jeg hadde ikke helt tellinga, så jeg visste ikke at vi hadde kommetlangt som 30 år. Jeg er veldig glad, det er så fint å bli satt pris på. Og det er klart at jeg ble rørt! 

FØLER SEG privilegert

Jubileet ble markert i slutten av oktober, og ordfører Rune Grenberg overraska henne med medaljen. I samme anledning ble det middag og en teambuilding-samling for alle ansatte. Nå har de alle mann ladet opp batteriene til en travel sesong fram mot jul.

Mo stortrives på Skaslien. 

– Vi har det veldig bra i hoppes her! Jeg føler meg heldig, og privilegert som har hatt en slik jobb å gå til i så mange år. Men jeg har stått på og jobba veldig hardt.

– Da blir det 30 nye år her, da?

– Vi får se. For med den pensjonsordningen vi har i dag, så er det ikke bare å gå av tidlig. Nei, jeg tar ett år av gangen, jeg. Jo mer vi har å gjøre desto bedre er det.