Som iSolør.no omtalte i vår gjør Joker Grue Finnskog det bra. Åke Kolstad overtok som butikksjef i juli 2015, har flyttet til Svullrya, og gjør alt for at butikken skal vokse.

Butikken er rustet opp i to omganger, og åpningstidene er utvidet. Grepene gir resultater, og Joker Grue Finnskog er nå Joker-butikken som vokser mest i hele landet.

- Det er tallene pr. uke 38 som viser at vi vokser mest. Vi har en omsetningsøkning på 22,7 prosent sammenlignet mot året før, og også målt mot budsjett gjør vi det svært bra, sier Kolstad.

Butikken har økt helt siden juli 2015, og Kolstad tror ikke veksten stagnerer nå.

- Vinteren blir bra. Vi skal ta inn mer lokalmat, og gjøre oss attraktive for lokalbefolkningen og turistene. Nå har vi nylig blitt partner i Finnskogen Natur og Kulturpark, og med en mer moderne driftsform har jeg troen på videre butikkdrift, sier Kolstad.

Kolstad går «all in»

At han har flyttet til Svullrya viser at han går «all in» for nærbutikken. Og det setter lokalbefolkningen pris på.

- At butikken går bra sikrer jo butikkdriften her på Svullrya. Det er ingen ting som skulle tilsi at omsetningen og bruken av butikken skal gå ned nå. Vi kjører vanlig åpningstid gjennom hele vinteren, og har det meste folk på Grue Finnskog trenger, sier Kolstad.

Toppsjefene i Joker-kjeden lar seg overraske over de gode tallene, og målt mot budsjett er det en eventyrlig utvikling butikken kan vise til.

- Ledelsen mener at veksten på Grue Finnskog er den mest overraskende, og det synes vi er morsomt og hyggelig, sier Kolstad.