• VAR FØRST: Veggmaleriet hos Mellem Gårdsmatutsalg på Flisa var det første veggmaleriet for Marit Sigfridstad.
  • DETALJ: Her en del av det private veggmaleriet på Eidskogen som Marit har malt.

Marit ville egentlig bli kunstner allerede som ung, men faren mente det var bedre å satse på en trygg og fast jobb. Derfor ble det jobb som sekretær ved Åsnes ungdomsskole i mange år, men nå da hun har blitt pensjonist har hun blitt kunstner på heltid. 

- Det første veggmaleriet ble malt hos Mellem Gårdsmatutsalg i 2015, det er på ca 25 kvadratmeter. Det skulle være ferdig til SolørMartn og jeg holdt på i rundt 3 uker. I februar i fjor dekorerte jeg en russebuss innvendig for noen russejenter på Øvrebyen videregående. I fjor vår fikk jeg en henvendelse fra en privatperson på Matrand på Eidskogen, så der har jeg malt et privat veggmaleri på ca 50 kvadratmeter. Jeg har også malt et veggmaleri på Skogen restaurant på Åsnes Finnskog på 7 kvadratmeter, det fikk jeg vite på en torsdag og det skulle være ferdig mandagen etterpå!  Det foreløpig siste veggmaleriet jeg har gjort, er på Nabo´n i Våler nå i vinter. Der har jeg lagd et veggmaleri på ca 18 kvadratmeter på en vegg bak scena, det ble ferdig nå i januar og jeg holdt vel på 8-10 dager med det, forteller Sigfridstad. 

Opptatt av pris

Marit Sigfridstad er opptatt av at «vanlige folk» skal ha råd til å kjøpe maleriene hennes. 

- Jeg startet med porselensmaling i sin tid, så begynte jeg å male porselensfliser. Det ble litt tungvint og for mye jobb, for det måtte jo brennes 3-4 ganger etterpå. På 80-tallet startet jeg med oljemalerier, og var med på utstillinger som for eksempel Finnskogutstillingen og Grueutstillingen.  På slutten av 80-tallet begynte jeg å male akvareller, var med på flere utstillinger og folk begynte å komme for kjøpe malerier som gaver.  Mange mener jeg tar altfor lite for maleriene mine, men jeg vil at alle skal ha råd til å kjøpe de, sier hun. 

Det er ikke bare maling for egen del som gjelder, men det har også blitt mange kurs opp igjennom årene. 

- Jeg har kurset veldig mange mellom Brandval og Elverum.  Jeg har holdt kurs i både olje- og akvarellmaling, og nå holder jeg også kurs i akrylmaling – for det tørker så mye fortere.  Jeg har nok en liten pedagog i meg etter mange år sammen med lærere, jeg liker veldig godt å lære bort det jeg kan. Jeg liker å lære andre de «knepene» jeg har lært meg gjennom årene, både når det gjelder fargebruk og penselbruk. Selv om jeg ikke er faglig utdannet selv, så har jeg lært en del gjennom erfaring de årene jeg har holdt på, smiler Sigfridstad.

Stiller ut i Engerdal

Marit Sigfridstad har vært med på mange utstillinger i årenes løp, og flere er på gang. Det er også flere kurs på gang for de som måtte være interesserte. 

- Det har blitt både salgsutstillinger og separatutstillinger i både Norge og Sverige. I mars er det først Finnskogutstillingen, deretter skal jeg ha utstilling med 20 bilder i Engerdal hos «Anne på landet» i perioden 17. mars til 2. påskedag. Jeg spurte Knut Holmseth som tar fine naturbilder med kamera, om jeg kunne få male noen av bildene hans – og det var helt greit. Noen av de blir da også med på utstillingen i Engerdal, avsluttet Marit Sigfridstad.