• MANGE DETALJER: Jon Arne Aaslie var med på å spa sand under dugnaden onsdag kveld.

Medlemmene i Flisa Rotary synes det er viktig å bevare historien. Derfor har de lagt ned utrolige 1.000 dugnadstimer i å gjenoppbygge skansene ved Skansen. Dette var et strategisk sted hvor planen var å stoppe svenskene fra å invadere Norge fra gammelt av.

Onsdag og torsdag var det stor dugnadsaktivitet, og målet var selvsagt å bli ferdig til åpningen fredag klokka 12.00 under Helt Ville Dager.

- Vi blir ferdig med det vi hadde planer om. Planen er å bygge på mer etter hvert, men foreløpig viser dette hvordan skansene så ut. Det er kun østre del som får palisader i denne omgang, sier Øyvind Retterås.

Han er leder for prosjektet i Flisa Rotary, og er glad for at folk viser så stor interesse for prosjektet.

Interessant historie

- Dette festningsverket er bygget etter modeller fra Glomdalsmuseet, og viser hvordan det så ut en gang. Historien rundt skansene er veldig interessant, og vi har opplevd at mange har vært nysgjerrige etter at vi satte i gang prosjektet, sier Retterås.

I forbindelse med den offisielle åpningen fredag er det kjøpt inn en kanon som skal saluttere. 

- Planen er å kjøpe en kanon til etter hvert. For opprinnelig var det to kanoner på denne skansen, sier Retterås.

Nå håper han og de andre i Flisa Rotary at mange kommer for å overvære åpningen, og ikke minst ta en nærmere kikk på skansen i forbindelse med Helt Ville Dager i helga.