• STORT AREAL: Det er store utleiemuligheter i Eidsiva-bygget, her i et av varmlagrene.
  • MEIERI: Bygget ble opprinnelig brukt som meieri, og i kjelleren kan man se gamle «rester» av meieriet.
  • FLISA MEIERI: Her ser vi gamle Flisa meieri (Foto: privat).

Inge Roar Kristiansen har hatt kontor i den gamle Eidsiva-bygningen siden 1988, selv om han de siste årene har hatt oppmøtested på Hamar. Da Eidsiva la bygningen ut for salg, fikk Kristiansen jobben med å vise bygget til interesserte. 

- satser på få til aktivitet

Etter hvert fant han ut at han selv var interessert, og trakk seg ut av visningsjobben. 

- Det er jo litt spesielt å kjøpe sin gamle arbeidsplass, men det er jo moro da. Vi håper jo å få til aktivitet her, smiler Kristiansen. 

Sammen med Kristiansen er det Harry Konterud, som var banksjef i Sparebanken Hedmark i 25 år, som har kjøpt bygningen. 

- Vi har etablert et eiendomsfirma som skal stå for utleie av bygget. Tanken er utleie til enkeltmannsbedrifter, eller aller helst til større bedrifter. Bygget kan deles opp på mange måter, så her er det mange muligheter. Vi holder på å sondere terrenget og vi har noen aktører som er interesserte, forteller Kristiansen. 

- bygget har egentlig det meste

Bygget er stort og det inneholder mange forskjellige romløsninger. 

- Det er en bygningsmasse på litt over 3.000 kvadratmeter. Det er litt over 30 kontorplasser, ca 500 kvadrat med kaldtlager, rundt 250-300 kvadrat varmtlager og 2 leiligheter. Det er også garderober og dusj for begge kjønn, i tillegg til garasjer, vaskehall og mye mer. Her finnes egentlig det meste, sier Kristiansen. 

De nye eierne overtar bygget 1. februar og det er allerede ting på gang. 

- Det første vi skal gjøre er å pusse opp leilighetene. Det ser også ut som kaldtlageret blir leid ut forholdsvis fort, så noe aktivitet blir det allerede i starten på februar, sier Inge Roar Kristiansen.