• TRIVES: Med 39 års fartstid uten sykefravær er det tydelig at Lindberg trives på jobb.
  • STOR UTVIKLING: Også hos renseanleggene har det vært stor utvikling de siste tiårene.

Noen ville kanskje tenkt at de skulle bli i jobben til de hadde 40-års jubileum, men ikke Kai Lindberg.

- Nei, det tenkte jeg aldri på, det var ikke viktig for meg, sier Lindberg.

Han startet i Åsnes kommune i 1978, som driftsoperatør i det som het «teknisk avdeling». 

- Arbeidsplassen min var i Kornmagasinet fra starten, og der var jeg til 1982. På den tida hadde vi 5 pumpestasjoner og 1 renseanlegg ved aldershjemmet i Hof. I tillegg hadde vi vannverk ved stasjonen, og her renseanlegget ligger nå, flyttet vi inn høsten 1982. Det var jo i mindre format i den tiden jeg startet, men jeg har drevet med det samme til jeg nå pensjonerte meg, forteller Lindberg. 

I løpet av 39 år har utviklingen vært formidabel og forholdene blitt vesentlig større.

- Nå er det 4 renseanlegg: Hovedrenseanlegget ved det som het Jordan, ved det gamle aldershjemmet i Hof, ett på Skalbukilen og ett på Søgårdshaugen i Gjesåsen. Vi har 35 pumpestasjoner, vi har trykkøkerstasjon og vi har høydebasseng. Nå har vi også sonemålere som gjør at vi kan finne feil på ledningsnettet. Før var det heller ingen kommunikasjon mellom stasjonene, men nå har vi driftsovervåkning på alle pumpestasjoner og det overvåkes her på renseanlegget, forklarer pensjonisten.

Renseanlegget har en vaktordning på helger og helligdager, men Kai er ingen vikar – foreløpig.

- Nei, men jeg kan jo fortsatt bidra hvis jeg skulle bli spurt. Så lenge jeg husker i alle fall! ler Lindberg. 

Kai har ennå ikke rukket å tenke på om han savner jobben som driftsleder.

- Nei, jeg har «en del» å drive med, så det har jeg ikke fått tenkt noe særlig på. Det har vært litt snekring og plukking av molte. Dattera har flyttet til Løten og kjøpt hus der, og så der er jeg og hjelper til en del. Jeg savner ikke jobben, men kollegaene mine og praten rundt kaffebordet, sier Lindberg.

Pensjonisttilværelsen er ikke planlagt ned til siste detalj.

- Nei, det tar jeg som det kommer. Det blir jakting og jeg har en elghundvalp som må følges opp og det tar jo en del tid. Jeg er også med i skytterlaget og jakt- og fiskeforeningen, og det synes jeg er stor stas. Da treffer du mange artige folk og kommer deg ut, det blir prating og dugnader. Dette har jeg vært med på i alle år og nå får jeg enda bedre tid til å være med, sier Lindberg. 

I løpet av 39 år i Åsnes kommune, hadde ikke Kai Lindberg en eneste fraværsdag! 

- Nei, jeg har vært heldig med helsa. Og har jeg ikke vært helt i form, så har jeg reist på jobben likevel, det går an det og, smiler pensjonisten.