Hærta tå hørt, Ingemars og Spelloppmaker spilte opp til fest og dans på festplassen ved Kynnbrua lørdag 9. juni. Nær 1.000 personer tok turen for å få oppleve en god gammeldags fest på Våler Finnskog.

- Vi veit at vi tar en stor risiko ved å hyre inn både Ingemars og Spelloppmaker til en fest så langt ut i skogen. Det er mye logistikk og mange mann i arbeid, men interessen i forkant var stor og det er tydelig at mange har savnet festene på Kynna, sier Joachim Haug hos Nabo'n.

Fikk mye ros

Det var god stemning blant de fremmøtte, og arrangørene har fått mye ros i etterkant. Det skal litt til å håndtere så mye folk på en gang, men etter erfaring fra i fjor hadde de gjort noen endringer som fungerte godt.

- I år ble det også noen ekstra forhåndsregler med tanke på brannfaren, men med godt samarbeid med brannvesenet og mange påpasselige hjelpere ble det ingen branntilløp. Til og med myggen var svært beskjedent representert, så dette ble virkelig et vellykket arrangement, sier Haug.

Mange har spurt om ikke Nabo'n kan gå i bresjen for flere fester på Kynnbrua, og de ser ikke bort fra at det blir slik.

- Samtidig må en være ydmyk og klar over at vi har ingen garanti for at vi nok en gang vil klare å trekke like mye folk til festplassen på Kynnbrua.

Rolig i puben

På grunn av festen på Kynnbrua, og mye selskap og cateringoppdrag, har det vært ganske stille i puben på Nabo'n så langt i sommer.

- Vi er inne i en hektisk periode nå, og vi er kjempeglade for at så mange ønsker å bruke oss til ulike anledninger. Vi lover likevel at det skal bli både fest og dans også på Nabo'n fremover. Først ut er Tore Halvorsen, vokalist i Ole Ivars, som kommer fredag 6. juli. Deretter går det fort mot Vålerdagene 17. og 18. august, sier Haug.