• VANT SPRINTEN: Lørdag vant Hanna Midtsundstad også sprintrennet.
  • SHOWSPRINT: Fra venstre Harald Riiber (nr 2), Hanna Midtsundstad (nr 1), Mari Leinan Lund (nr 2) og Magnus Moan (nr 1).

Hanna Midtsundstad fra Våler deltok på den årlige kombinertsamlinga i Lillehammer, med sprint lørdag og sommermesterskap på søndag.

- Det var showsprint i byen på lørdag, der det var mange tilskuere og bra stemning. Der var det Magnus Moan som vant herreklassen, og jeg vant dameklassen etter jevn duell med Mari Leinan Lund, forteller Midtsundstad.

Søndag var det klart for sommermesterskapet, med hopp i 90 metersbakken på Lillehammer.

- Jeg hadde to helt gjennomsnittlig gode hopp på 86 meter i prøveomgangen og 85 meter i rennet, da i mye dårligere forhold. Langrennet foregikk på Birkebeinerstadion der vi gikk 5 km. Jeg gikk ut først, nesten 2 minutter før neste jente. Dette gjorde at jeg ikke trengte å gå for full maskin, men tok det som en god hardøkt og gjennomkjøring for å teste formen. I mål var jeg 3.38 foran Marte Leinan Lund som ble nr. 2, forteller Midtsundstad. 

- føler jeg er godt i rute til vinteren

Hanna Midtsundstad har gjennom hele sommeren tatt steg i riktig retning. 

- Det er godt å kjenne at utviklinga går i riktig retning! Jeg har en klar og tydelig plan på arbeidsoppgavene og føler jeg er godt i rute til vinteren. Det er godt å se at treninga jeg har lagt ned gjennom sommeren gir resultater og et godt svar. Jeg satser jo både hopp og kombinert, så det gir selvtillit å se at jeg er så langt foran de andre jentene i bakken, og samtidig klarer å gå i fra i langrennet, til tross for at jeg ikke trener voldsomt mye langrenn, sier Midtsundstad.

Etter ei helg med kombinertsamling, er det nå på hopping som står på timeplanen.

- Nå er jeg på vei til Trondheim for samling og COC-renn i hopp. Det blir spennende å måle seg på det internasjonale nivået igjen, sier en forventningsfull Hanna Midtsundstad. 

Marthe Frøseth som jobber som medieansvarlig for kombinert i skiforbundet