• MIMRER: Jorunn og Håkon kan se tilbake på 50
    spennende år med motor og camping på Flisa.
  • I TIDEN: Campingbransjen er i utvikling som de fleste andre, og campinglivet blir stadig mer lukseriøst.

Håkon Myrvold kjørte fyringsolje for Kagnes da han ble stoppet etter veien og spurt om han ville overta Gulf-stasjonen i Våler. 

- Det hele startet 17. juni 1967 presis klokka 13.00 i Våler, og der holdt vi på til 1975. Vi var også de første som startet med salg av pølser på bensinstasjon! Det var jo nesten litt eksotisk på den tiden, smiler Håkon Myrvold. 

Kjører fortsatt mye

Håkon Myrvold blir 75 år i høst, men kjører fortsatt over 50.000 kilometer i året og leverer ut campingvogner til kunder over mesteparten av landet. 

Etter tiden i Våler, ble det så oppstart i Kaffegata på Flisa, i Fallåsbygget, i desember 1973.

- Vi hadde så få varer på den tiden, så vi tok ut varene fra pappesken og satte esken ved siden av – så det skulle se ut som vi hadde flere varer, ler fru Jorunn. 

- Men det gikk ikke så lenge før det ble trangt, og vi måtte kjøre ut halve butikken for å få plass til jordfresere, plenklippere, motorsykler og mopeder av alle slag, forteller Håkon. 

Salg av campingvogner startet allerede mens de var i Våler.

- Da gikk det mye i teltvogner, og de solgte vi også fra terrassen hjemme. Vi hadde mange kunder hjemme og barna syntes kanskje det ble litt for mye av det gode, sier Jorunn.

- Ja, det husker jeg godt! Jeg synes at vi aldri var hjemme aleine, det var alltid kunder innom, og det var alltid noen som lå over, forteller datter Stine. 

Bidrar fortsatt

Flere av de som jobbet på bensinstasjonen i Våler, er fortsatt innom og bidrar.

- De er jo pensjonister som oss nå, men hvis Håkon trenger litt ekstra hjelp, så bidrar de gjerne. Det synes jeg forteller ganske mye, og det synes jeg er trivelig, sier Jorunn. 

I 1978 ble det nybygg ved det som i dag er KIWI-bygget. 

- Det ble for smått i Kaffegata, vi hadde jo båter og campingvogner ute i gata omtrent. Båter er ikke lenger noe satsningsområde, men vi har på lager og skaffer, forteller sønn Sindre. 

Den største campingvognen de har solgt, ble levert helt til Honningsvåg – og servicen tar de på Flisa!

Nå blir det feiring av 50-årsjubileet fra torsdag 28. september til søndag 1. oktober i lokalene på Sundmoen. 

Dagens lokaler på Sundmoen flyttet de inn i 2003 og lokalene er utvidet flere ganger, og det er ikke sikkert utbyggingen er over heller!

- Vi har hatt gode medarbeidere hele tiden, og kundene våre har blitt mer som familie, enn kunder, sier familien Myrvold.