• I 2010 OGSÅ: Flisa Rotary Klubb tildelte Håkon Bjerke sin Hverdagsheltpris i 2010 for hans arbeid i Frelsesarmeen.

Om du legger fredagshandleturen til Flisa kan du ikke unngå å ha sett Håkon Bjerke med bøssa si. Neste år er det 46 år siden han ble med i Frelsesarmeen, og i snart 40 år har han solgt Krigsropet og samlet inn penger til Frelsesarmeen. Hvor mye penger det har blitt gjennom disse årene har ikke Bjerke snøring på.

- Men det er nok snakk om mange penger ja, og helt sikkert millioner. På en vanlig fredag har jeg opplevd å samle inn 7.000 kroner på Flisa, og det meste jeg har fått fra en enkeltperson er 3.000 kroner. Mange er gavmilde, og det setter Frelsesarmeen og jeg stor pris på, sier Bjerke.

Blant de mange som setter pris på dugnadsjobbingen til Bjerke er styret i Åsnes Frivilligsentral. Hvert år kommer det inn mange forslag til hvem som bør få Frivillighets- prisen i Åsnes, men i år var ikke styret i tvil. Det måtte bli Håkon Bjerke som skulle få prisen i 2017.

- Bjerke har altså mer enn 40 års tjeneste for Frelsesarmeen på Flisa, og de bruker disse pengene til å hjelpe de som trenger det med mat og ting de trenger. Innsatsen til Bjerke betyr mye for de som trenger det mest i bygda vår, sier Rune Sørlie, som er styreleder i Åsnes Frivilligsentral.

Prisen ble overrakt til Håkon i forbindelse med det årlige julebordet til Åsnes Frivilligsentral 7. desember. I tillegg til diplom, heder og ære inkluderer prisen en penge-gave på 12.000 kroner.

Det er ikke første gang

Det er ikke første gang Bjerke blir verdsatt for sin frivillige innsats. Han ble også tildelt hverdagsheltprisen av Flisa Rotary Klubb i 2010.

- Det var veldig uventet at jeg skulle få en slik pris igjen nå. Dette setter jeg veldig pris på, sier Bjerke, som lover og ikke gi seg med det første.

- Så lenge helsa holder seg skal jeg bruke fredagene mine på Flisa til å samle inn penger. Det er veldig sosialt, og jeg treffer mye folk gjennom denne jobben. Mange klemmer får jeg også, og det er jo fint noen ganger det også, smiler Bjerke.

I fjor var det to prisvinnere av Frivillighetsprisen i Åsnes. Det var Kåre Hofgård og Odd Siggerud. Odd ble hedret for sin innsats i Åsnes-Åsa og Væstsia vel, mens Kåre hedres for sin innsats relatert til idrettslag og sportslige aktiviteter i flere tiår.

Kjenner du noen som står på frivillig for at andre skal ha det bra i Åsnes vil gjerne Åsnes Frivilligsentral ha tips om det til neste års tildeling av Frivillighetsprisen.