• GROR GODT: Ronny Grenberg er nyvalgt leder i håndballgruppa i Flisa AIL og glad for at det gror godt både i gutte- og jentehåndballen.

Guttehåndballen i Flisa AIL har ingen lang historie, men de gutta som nå spiller på G12 og G14 viser at viljen og evnen absolutt er tilstede. Begge lag i G12-klassen er videre til sluttspill og det er samme er G14. 

- G14 vant B-serien helga 16-17. mars, de vant den siste og avgjørende kampen søndag 17. mars. Den utviklingen dette laget har hatt, med så kort tid med håndball - er utrolig bra! Vi har også hatt 14 spillere på 2 lag i G12-klassen også, og begge lagene har klart å kvalifisere seg til A-sluttspillet. Det gror godt i guttehåndballen på Flisa, smiler Ronny Grenberg. 

- Vi må gjøre noe riktig

Det blir også flere og flere som spiller håndball i de yngste jenteklassene. 

- Ja, det er moro å se at det kommer til flere og flere spillere hele tiden på de yngste lagene våre. Det er flere og flere som har lyst til å starte med håndball, og det tyder på at vi har en gjeng med trenere som gjør en utrolig god jobb! Det betyr jo at vi gjør ting riktig, ettersom antall utøvere stadig stiger, sier Grenberg.

Det blir færre og færre unger og stadig tøffere kamp om de samme ungene, hvordan løser dere dette?

-  Denne utfordringen diskuteres stadig på møter, og vi er enige om at vi må tilrettelegge for at ungene kan være med på flere idretter hvis de ønsker det. Vi som idrettslag må finne gode løsninger, som gjør at ungene kan slippe å velge mellom idretter tidlig! Det er viktig på mange måter at de får prøve seg på ulike arenaer, mener Grenberg. 

Ny leder for håndballgruppa

Ronny Grenberg ble valgt til ny leder for håndballgruppa på årsmøtet til Flisa AIL. 

- Det blir nok ingen «revolusjon» i håndballgruppa framover, og det nye styret skal ha sitt første styremøte i kveld. Det viktige for oss er å tilrettelegge, og vi må tenke på de yngste. Det er viktig å få i gang lag i Isbjørnserien, som gjør at det blir full hall her i Åsneshallen i vinterhalvåret. Det er i alle fall mitt hovedfokus! Samarbeidsavtalen vi har med Grue (Solør håndball) går ut etter sesongslutt, men vi i det nye styret har ikke kommet så langt foreløpig. Det som er viktig for å opprettholde et bra tilbud på seniornivå, er uansett at vi samarbeider, avslutter Ronny Grenberg, ny leder for håndballgruppa i Flisa AIL.